Festival "Sarajevo, ljubavi moja": "Letu štuke", "Bombaj štampa" u Mikser Houseu

U četvrtak, 28. novembra publiku očekuje prava sarajevska muzička atrakcija – grupa „Dvadesetorica“, koji pop i rok hitove 80-ih dopunjuju autorskim tekstovima i otvoreno, kritički, pevaju o društveno-političkim temama u BiH. Projekat je pokrenula grupa Sarajlija, iskusnih muzičara i njihovih prijatelja 2007. godine, a njihovi singlovi „Ibrahim, Milutin, Valentin”, „Baraž” i „Mevluda” brzo su postali hitovi u BiH, a i šire.

Iste večeri nastupa i DJ/VJ dvojac (Brano Jakubović i Vedran Mujagić) iz „Dubioza kolektiva“ pod nazivom „Diskobajagi“. Njihov performans je zanimljiva kombinacija miksovanja, semplovanja i re-editovanja spotova, filmova i muzike, kojima stvaraju neočekivane „mash-up“ kombinacije slike i zvuka pomjerajući uobičajeni pristup DJ-ingu i VJ-ingu.

Petak 29.11, je dan za koncert kultnog sarajevskog rokenrol sastava „Bombaj štampa“, koji će po drugi put ove godine, posle 25 godina pauze, nastupiti u Beogradu. Prvi studijski album „Bombaj štampa" iznedrio je njihove najveće hitove: „Mrak i ja“, „Supermen“, „Mali motorin“, „Često poželim da sve zaboravim“. Nedim i Đuro ponovo okupljaju „Bombaj štampu" 2008. godine, i sa basistom Ernijem Mendiljom i bubnjarom Draganom Bajićem objavljuju povratnički, treći album, „Neka DJ odmah dole CJ“ (2010), sa koga su se izdvojile pesme „Nedim“ (obrada Nadine Čaka Berija) i „Vriska“.

Poslednje festivalske večeri (30.11.) publika će uživati u dva koncerta. Prvi nastupa bend „Skroz“ od 21 čas, a zatim sledi koncert sastava „Letu štuke“.

Grupu „Skroz“ su oformili Adnan Šaran, Nedžad Mulaomerović, Mirza Suljagić i Sloven Anzulović, tadašnji članovi „Zabranjenog pušenja“ i „Top liste nadrealista“ u Sarajevu 1996. godine. Objavili su tri albuma – „Skroz“, „Savršeni organizam“ i „Regija“, kao i četiri samostalna singla – „Afganistan“ (2005), „Igraj Bosno“ (2006), „Amerikanac“ (2011), „Raj“ (2013).

„Letu štuke“ su se u regionu regionu proslavile debijem „Letu štuke“, sa koga se ističu hitovi „Mjesto za dvoje", „Šutiš“, „Minimalizam“, kao i duet sa Darkom Rundekom „Sunce“, nakon čega je usledio jednako uspešan drugi CD „Proteini i ugkljikohidrati" (2008) sa singlovima „Tesla“, „Paranoja“, „Belladonna“, „Psiho“.

Letu Štuke čine: Dino Šaran (vokal,gitara), Djani Pervan (bubnjar, producent), Emir Jugo (gitara), Bojan Ahac (klavijature) i Dejan Ostojić (bas gitara).

Karte za koncerte se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Eventima. Cena karata u pretprodaji do 20. novembra je 600 dinara za nastupe „Dvadesetorice“ i „Diskobajagi“, 700 za koncert „Bombaj štampe“, a ulaznice za koncerte „Skroza“ i „Letu štuke“ se mogu nabaviti po ceni od 800 dinara. Paket karata za muzički program tokom dva festivalska dana je 1200, a trodnevna karta je 1700 dinara.

Pogledajte još