Francuzi potpisuju peticiju "Ne diraj moju kurvu!"

"Smatramo da svako ima pravo da slobodno prodaje svoje čari - i čak da to voli. Odbacujemo da poslanici donose standarde o našim željama i našim zadovoljstvima", piše u peticiji koju je objavio mesečnik Kozer.

Nacrt tog zakona koji su predložili socijalisti, naći će se u parlamentu krajem novembra, a predvidja novčanu kaznu od 1.500 evra za one koji traže usluge prostitutki. Kazna se udvostručuje ako je reč o ponovljenom delu.

Među potpisnicima peticije su i oni, kako se navodi, koji su "išli, idu ili će ići kod 'kurvi'".

"Homo ili hetero, monogami ili razvratni, mi smo ljudi. To nas ne čini frustriranim, perverznim ili psihopatama kako su opisale pristalice represije, prerušene u feminističku borbu", navodi se u peticiji.

Direktorka Kozera Elizabet Levi navodi da potpisnici peticije "ne brane prostituciju, već slobodu".

"A, kad se parlament meša i usvaja norme o seksualnosti, naša sloboda je ugrožena",
upozorava ona.

Potpisnici peticije nazvali su je "manifestom 343 pokvarenjaka", čime podsećaju na manifest za legalizaciju abortusa koji su potpisale 343 glumice, umetnice i intelektualke 1971. godine. Taj manifest je objavljen pod nazivom "343 drolje".

"343 drolje u svoje vreme su tražile da mogu slobodno da raspolažu svojim telom. 343 pokvarenjaka traže pravo da raspolažu telom nekog drugog. Mislim da nije potreban nikakav drugi komentar"
, rekao je danas portparol vlade Nažat Valo-Belkasam.


Blic

Pogledajte još