Ovo su greške koje vas mogu koštati karijere

1. Greške u biografiji

To je jedna od stvari koje mogu da smanje šanse za dobar posao. Ono šta poslodavci traže je dobro napisana biografija bez grešaka, naročito gramatičkih.

2. Lažne diplome

Nijedan poslodavac ne želi da zaposli nekoga ko ima lažnu diplomu ili ko je podneo lažna dokumenta i preporuke.

3. Podaci na društvenim mrežama

Profil na Fejsbuku može negativno uticati na vaš posao. Statuse i slike treba da vide vaši prijatelji, ali ne i nadređeni. Na osnovu njih poslodavci mogu da izvuku pogrešne zaključke o vama.

4. Tračarenje

Tračarenje na poslu vam može uništiti ugled među kolegama. Nemojte da budete osoba koja će prenositi razne tajne i informacije.

5. Odsustvo sa posla

Odsustvo sa posla nije ispravan pristup za vašu karijeru. Ukoliko ćete izostati sa posla nekoliko dana, obavestite o tome šefa. Odusustvo, bez prethodne najave, nije profesionalno i ukoliko prethodno ne najavite da nećete biti tu par dana, poslodavci mogu pomisliti da ste skroz napustili posao.

6. Zloupotreba resursa

Neke kompanije za svoje zaposlene obezbeđuju lap topove i mobilne telefone za razgovor sa klijentima. Međutim, to ne treba da zloupotrebite i te stvari privatno koristite.

7. Narušavanje pravila

Svaka firma ima pravila kojih zaposleni treba da se pridržavaju. Ukoliko ih se ne pridržavate nećete biti dobar radnik i protiv vas se mogu povesti određene akcije pa čak i otkaz.

Izvor: B92

Pogledajte još