Vulin: Vučićeva poseta Kosovu od ogromne važnosti

On je rekao da Vučićeva poseta predstavlja još jedan dokaz da država Srbija neće napustiti sunarodnike u Pokrajini.

Vulin je pozvao Srbe na KIM da izađu 3. novembra na lokalne izbore apelujući na njiih da, kao što su bili hrabri na barikadama budu tada budu isto tako hrabri i sa olovkom pobede zajedno sa svojom državom.

On je rekao za RTS i da poseta Vučiha, kao i nedavni boravak premijera Ivice Dacičha i ostalih državnih funkcionera ima ogroman značaj jer je to simbol koji pokazuje da država Srbija ne misli da ode.

"Država Srbija nije potpisala Briselski sporazum da ode nego da ostane čak možda i da se vrati"
, rekao je on najavivši da će sa Vucićem otići u petak na KIM uprkos pretnjama prištinskih vlasti da će biti uhapšen.

Prema njegovim rečima, Srbi na KIM će do zadnjeg trenutka čekati i razmišljati da li da izađu na izbore i za koga da glasaju i da je i zato poseta Vučiha od ogromnog značaja u smislu njihvog ohrabrenja.

Vulin je, ne želeći da iz političkih i bezbednosnih razloga otkriva plan posete Vučića samo kratko rekao da će Vučić biti u Gračanici.

"Očekujem da vidim naše građane srpske nacionalnosti, da vidim lep veliki skup, da bude jedan praznik - uostalom ne dolazi prvi potpredsednik vlade svaki dana na KIM", rekao je on.

Vulin je ponovio i da je Priština najveći protivnik izlaska Srba na lokalne izbore zakazane za 3. novembar ocenivši da to potvrđuje i današnje hapšenje troje Srba u blizini Gnjilana.

"Priština ne želi da Srbi izađu na izbore jer se boje da će Briselski sporayum zaista zaživeti u punom kapacitetu i da će Srbi imati deset opština sa većinom i gradonačelnikom, da će imati svog sudiju i svog policajaca", rekao je on.

Vulin je naveo i da, za razliku od prištinskih vlasti "država Srbija nijedni gestom nije poremetila izborni proces" i da sve sve našta smo se obavezali smo i sproveli dok se Priština odlučila da ne poštujev dogovoreno.

On je istakao i da formiranje Zajednice srpski opština zauvek promeniti sliku na KIM i da niko više nikada moći da odlučuje umesto Srba i bez njih.

"Sve ovo što se dešava (u predizbornoj kampanji) i hapšenja i zastrašivanja i pretnje novim hapšenjima je samo u cilju da Srbi ne izađu na izbore"
, rekao je Vulin.

On je zatražio od Srba na KIM da ne budu manje hrabri nego što su bili na barikadama istakavši da sada treba druga vrsta hrabrosti ali isto hrabrost.

"Kao što ste bili heroji na barikadama tako hoću da budete heroji olovkom da imate hrabrost da verujute svojoj državi i da sa svojo državnom izađete na izbore i pobedite", rekao je Vulin.

Izvor: B92

Pogledajte još