Jovanović: Odgovaraće svi u lancu pripreme hrane za decu

0

Ministar prosvete Tomislav Jovanović, povodom trovanja osnovaca, kaže da će odgovarati svi koji su učestvovali u lancu pripreme, kontole i distribucije hrane.

Ministar je izjavio večeras da je trovanje dece u osnovnim školama u Beogradu nedopustivo i da pokazuje poražavajuće stanje u društvu.

„Ovo pokazuje poražavajuće stanje u našem društvu i veliko je pitanje dokle smo stigli, da li je to dno? Da neko uzme sebi pravo da može da isporučuje hranu, da kontoliše hranu, a pritom da je uopšte ne kontoliše, a da stradaju deca koja predstavljaju našu budućnost“, rekao je Jovanović Tanjugu prilikom posete bolnici u Tiršovoj gde je oko 50 dece na ispitivanju.

Jovanović je rekao da veruje da će na prvoj sednici vlade biti doneta odluka da se sprovede istraga.

„To u 21. veku Srbija ne sme da ima, Srbija nema pravo da pravi greške prema deci, koja su najznačajnija“, rekao je Jovanović.

On je naveo da je oko 50 dece na ispitivanju u bolnici u Tiršovoj ulici, dok je desetoro zbrinuto u dečjoj bolnici „Olga Dedijer“ na Zvezdari i dodao da su svi stabilni i pod stalnom kontrolom lekara.

„Oni su stabilno, pod kontolom su lekara i uz izuzetno angažovanje medicinskog osoblja koje dežura obezbeđeni su im uslovi da budu dobro“
, rekao je Jovanović koji je posetio decu.

Izvor: B92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.