Snouden našao posao u Rusiji

On, međutim, nije precizirao o kom portalu se radi.

Kučerena je to izjavio povodom današnjeg objavljivanja nove Snoudenove fotografije na popularnom ruskom vebsajtu Life News. Na snimku koji je objavio Life News, a koji je napravljen u septembru, prikazan je Snouden kako se vozi u čamcu rekom Moskvom, a u pozadini se vidi Hram Hrista Spasitelja.

Po rečima advokata, Snouden sasvim mirno šeta ruskom prestonicom, ali je i dalje tajna gde on živi.

"On mirno šeta prestonicom, njemu je interesantna Rusija i njena kultura. Njegove posete Kremlju i muzejima drugih gradova govore koliko on voli Rusiju i koliko mnogo želi da sazna više o njoj", rekao je Kučerena za Life News i dodao da Snouden slobodno može da se kreće Rusijom kuda želi i da je to njegova lična stvar.

Advokat je takođe kazao da će novac koji je prikupljen na tom sajtu kao pomoć Snoudenu biti prebačen na njegov račun koji će uskoro biti otvoren.

"Snouden će i sam uskoro početi da zarađuje novac u Rusiji, jer će 1. novembra stupiti na rad u jednoj od najvećih kompanija za podršku najvećeg sajta. To je rad u oblasti informacionih tehnologija, pitanje njegovog posla je rešeno", predočio je Kučerena. Po njegovim rečima, kompanija u kojoj će raditi Snouden nije državna, s obzirom da on ne može da radi za rusku državu.

Kučerena je objasnio da je Snouden dobio privremeni azil u Rusiji, a ako se odluči da ode, izgubiće taj privremeni status. Za sada on ne pokazuje želju da ode u neku drugu državu, rekao je Kučerena.

Prema rečima advokata, Snouden nastavlja s učenjem ruskog jezika koje je počeo još dok je boravio na aerodromu Šeremetjevo i pošto je veoma prilježan, dosta je naučio.

Izvor: b92

Pogledajte još