KONAČNO: Zdravko Čolić objavio nov album

Produkciju i aranžmane radio je provereni Zdravkov saradnički tandem Voja Aralica i Nikša Bratuš.

Slavni pevač se kao i na prethodnim albumima i ovoga puta prihvatio gitare i pera i od dvanaest komponovao devet pesama: „Esma“, „Vatra i Barut“, „Sarajevo“, „Ljubiti“, „Opušteno skroz“, „Šok šok“, „Ne govori mi da me više ne voliš“, „Slavljenička“ i „Rio“... Novi saradnici na ovom albumu su kantautori iz Zagreba, Antonija Šola – „Što ti dadoh“ i Bruno Kovačić- „Samo pričaj“, i Maya Sar iz Sarajeva sa pesmom „Zar se nismo shvatili“.

CD „Vatra i Barut“ u prodaji se očekuje u drugoj polovini novembra budući da se Čolić ovih dana vratio iz Londona gde je sa Nikšom Bratošem završio postprodukciju albuma u čuvenom „Air“ studiju u kome je slavni Džordž Martin napravio najvažnije ploče „Bitlsa“.

Zdravko Čolić nas je već navikao da na svojim albumima ima i specijalne goste poput Gorana Bregovića na prošloj ploči. Kuriozitet ovog albuma je, na obostrano zadovoljstvo, gostovanje Vlatka Stefanovskog koji je svojim gitarskim bravurama obojio naslovnu „Vatra i barut“ i numeru sarajevske autorke raskošnog talenta Maye Sar „Zar se nismo shvatili“.

U okviru svoje evropske turneje Zdravko Čolic će narednih dana nastupiti u Štutgartu (2. novembra), Cirihu (16. novembra), Minhenu (23. novembra) i u Beču (7.decembra).

Uskoro svi detalji oko promocije pesama, spotova i celog albuma „Vatra i Barut“!

Izvor: pressonline

Pogledajte još