Šok u Sarajevu: Bankar ukrao 300 hiljada evra, pa otišao u Tursku na kafu!

0

Službenik filijale Hipo-Alpe-Adria banke u Sarajevu uspeo je da iz trezora ukrade više od 300 hiljada evra, a zatim sa delom ukradenog novca neometano pobegne u Tursku pod izgovorom da "ide na kafu".

Rekao nam je da ide na kafu i da će se ubrzo vratiti. Ali, više se nije vratio. Kasnije smo otkrili da je sa koferom punim novca pobegao avionom u Istanbul„, kazao je izvor iz banke.

Rutinskim proverama utvrđeno je da je službenik „štimovao“ iznose novca u trezoru, pa je brzom intervencijom službe bezbednosti banke deo novca vraćen.

Ista osoba je, međutim, i ranije ukrala i 120 hiljada konvertibilnih maraka (oko 60 hiljada eura), ali taj „plijen“ iz neobjašnjivih razloga nije vraćen.

Nejasno je zašto službenik banke E.Đ. nije bio čak ni suspendovan nakon prve pljačke i kako su mu dopustili da, kada je to učinio i po drugi put, „ode na kafu“ i više se ne vrati.

Iz banke krive službe bezbednosti na sarajevskom i istanbulskom aerodromu i postavljaju pitanje kako je moguće da je njihov službenik prošao kontrole, a da pritom niko ne otkrije velike količine gotovog novca koji je nosio sa sobom.

Uprava banke za sada je stupila u kontakt s porodicom E.Đ. koja s njim pregovara o mogućem povratku u Sarajevo.

Izvor: Haber.ba

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.