Radonjić: Moraćemo preko svojih mogućnosti

"Panatinaikos je i ove godine jedan od najozbiljnijih kandidata za sam vrh. Imaju ogromno iskustvo... pokriveni su na svim pozicijama, imaju mnogo mogućnosti i čeka nas jedno veliko košarkaško veče", rekao je Radonjić novinarima u Beogradu.

Zvezda je u prva dva kola Grupe D pretrpela dva poraza, kod kuće od Lokomotive i u gostima protiv Makabija.

"Nadam se da ćemo pre svega u odbrani odigrati kvalitetnije nego u prethodna dva meča, jer nam je to potrebno u borbi sa kvalitetnim protivnikom. Probaćemo da uz pomoć publike budemo konkurentni. Nema dileme, čeka nas jako, jako težak meč",
rekao je Radonjić.

Panatinaikos je jedan od vodećih evropskih klubova i uvek ima kvalitetan sastav, ali je godinama unazad "motor" ekipe Dimitris Dijamantidis. Radonjić je, međutim, kazao da se ekipa nije spremalaza odbranu samo jednog igrača.

"Svi znaju da je Dijamantidis ključan za igru Panatinaikosa, ali oni imaju mnogo igrača. Protiv Laborala su postigli 18 trojki i ne možemo da se fokusiramo samo na jednog igrača. Moraćemo da odigramo kolektivno, iznad svojih mogućnosti ako želimo da budemo u poziciji da ih savladamo", rekao je trener crveno-belih.

Zvezda je takmičenje u Evroligi počela utakmicom sa Lokomotivom u Beogradu, a mediji su danima pre toga pisali o povratku kluba u Evroligu posle 14 godina. Taj meč odigran je u Areni pred skoro 20.000 gledalaca.

Radonjić je kazao da je ta vrsta pritiska prošla.

"Utakmica protiv Lokomotive jeste bila specifična u tom smislu, ali to je sada na nižem nivou... Prošli smo tu fazu sa utakmicom koja je nosila takvo opterećenje i to je sada u drugom planu", rekao je Radonjić.

Na novinarsko pitanje koliko njegov tim ima realne šanse da pobedi, Radonjić je kratko odgovorio: "Panatinaikos nije favorit samo protiv Zvezde".

Utakmica u Pioniru igra se sutra od 20.30.
Beta

Pogledajte još