Vučić stigao u FAP, doveo direktora Mercedesa

0

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić obezbedio je dolazak jednog od direktora kompanije Mercedes, Rolfa Jirgena Sejerlea, u Priboj i njegovo učešće u razgovoru vicepremijera sa rukovodstvom FAP-a.

Sejerle je u prostorije FAP-a u Priboju stigao neposredno nakon vicepremijera, i u toku je njihov razgovor sa rukovodiocima pribojske fabrike.

Kako Tanjug nezvanično saznaje, od predstavnika „Mercedesa“ se očekuje da proceni da li nemački automobilski gigant može na bilo koji način da pomogne FAP-u, odnosno da uposli njegove kapacitete.

Vučić je na sastanak sa rukovodstvom FAP-a došao sa svojim ekonomskim savetnikom Sinošom Malim i savetnikom Jorgom Haskensom, koji je takođe Nemac.

Kako se saznaje, sigurno je da će Vučić tražiti da rukovodstvo FAP-a potvrdi da poseduje zalihe u vrednosti od 5,6 milijardi dinara, kao što je navedeno u ličnoj karti tog preduzeća.

Vučić će tražiti da se te zalihe pokažu, kako bi se otklonile ili potvrdile sumnje da su one – samo na papiru.

Država, naime, kako je ranije rekao Vučić, neće da baca pare, spremna je da pomogne, ali neće nagrađivati nerad, javašluk i lopovluk.

Posle sastanka sa rukovodiocima FAP-a, Vučić će razgovarati sa radnicima.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.