EVROLIGA: Partizan poražen od Budiveljnika

Budveljnik je tako zabeležio prvi uspeh u Evroligi, a Partizan drugi poraz.

Najefikasniji u Partizanu bio je Terens Kinzi sa 16 poena, dok su Dragan Milosavljević i Bogdan Bogdanović postigli po 15.

Kod domaćina istakao se Darijuš Lavrinovič sa 22 poena, a uz to je imao i osam skokova, dok je Dehuan Samers dodao 15.

Partizan u Grupi A zauzima peto mesto s jednom pobedom i dva poraza, dok je Budiveljnik sa istim učinkom na četvrtom mestu.

Crno-beli su u duel ušli veoma loše, pošto u šutu iz igre nisu bili uspešni, pa je domaća ekipa stekla osetniju prednost (9:2) posle prvih pet minuta. Međutim, ekipa Duška Vujoševića je do kraja četvrtine igrala angažovanije u odbrani i organizovanije u napadu te su na prvi odmor otišli s nerešinim skorom.

I u drugoj deonici ekipe su bile izjednačene. Domaćin je opet stekao prednost, a Partizan "jurio" zaostatak, da bi sredinom igre stekao prvu prednost na meču (33:32).

Međutim, Budiveljnik je do kraja druge četvrtine uspeo da preokrene rezultat i na odmor ode s dva poena prednosti.

Treća četvrtina koja je Partizanu često problematična, sada je, uprkos lošem početku, donela crno-belima preokret sa kojim je ušao u poslednju deonicu.

Tokom treće četvrtine, obe ekipe su igrale znatno čvršće u odbrani, a sudijski kriterijum bio je oštriji.

Ranom serijom ukrajinske ekipe od 9:2 početkom poslednje četvrtine, domaćin je stekao prednost koju Partizan do kraja meča nije uspeo da stigne, te je Budiveljnik pred domaćim navijačima došao do prve pobede u Evroligi.

Pogledajte još