Aston Vila bi trebalo da dovede Ivanovića

BEOGRAD, 7. jula 2009. (Beta) - Bivši trener fudbalera Mančester junajteda i Aston Vile Ron Atkonson rekao je da bi klub iz Birmingema trebalo da angažuje reprezentativca Srbije Branislava Ivanovića i tako pojača svoju odbranu.

Atkinson veruje da bi odbrambeni fudbaler Čelsija Ivanović bio dobro rešenje za probleme u odbrani sa kojima se suočava trener Aston Vile Martin O'Nil.

Kapiten Aston Vile Martin Laursen je povređen, a britanski mediji naveli su da čelnici Boltona spremaju ponudu za odbrambenog igrača Zeta Najta, koji je standardan u prvom timu.

Ukoliko Najt napusti klub Aston Vila bi ostala sa samo dva iskusna odbrambena igrača Karlosom Kuljearom i Kurtisom Dejvisom, koji je izjavio da nije prava zamena za Laursena.

Mediji su naveli da će Aston vila ponuditi Fulamu devet miliona funti za fudbalera Bredea Hangelanda, ali Atkinson veruje da bi najbolje rešenje za klub bio dolazak Ivanovića iz Čelsija.

"Gledao sam Ivanovića kada je prošle sezone protiv Aston Vile čuvao Džona Kerjua i sjajno je obavio posao. On je odličan igrač, jak, siguran u skoku. Takođe, odigrao je i nekoliko utakmica na poziciji desnog beka", rekao je Atkonson.

Atkinson je dodao i da mogućnost Ivanovićevog transfera zavisi od eventualnih odlazaka Džona Terija i Rikarda Karvalja iz Čelsija. Mediji su naveli da bi Teri mogao da pređe u Mančester siti, a Karvaljo u Inter.

"Priča se da će Karvaljo preći u Inter, ali nije otišao, a ako ni Teri ne napusti Stamford Bridž Čelsi će imati dovoljno jakih odbrambenih igrača. Mislim da bi Aston Vila trebalo da pokuša da dovede Ivanovića", smatra on.

Pogledajte još