DODELA PRVIH JUTJUB NAGRADA: Slaba gledanost i Lejdi Gaga opet šokira!

Baš kao što je pre samog događaja i najavljivao njegov reditelj Spajk Jonze, prva dodela Jutjub nagrada bila je prilično haotična, što je najvećim delom uzrokovano time što je sve bilo uživo.

U nameri da se gledaocima prezentira drugačiji sadržaj u ovoj kategoriji, osmišljen je live događaj koji je mogao da se prati uživo na Jutjubu, a prema izveštajima Tech Cruncha, ovaj popularni servis za razmenu videa nije baš uspeo u nameri da gledaoce privuče na ovaj format.

Naime, u najgledanijem trenutku dodele kada je nastupala Lejdi Gaga, na strimu je zabeleženo tek 220.000 gledalaca. Ipak, tek treba videti koliko će popularnost narasti naknadnim gledanjima ove premijerne dodele.

Posetimo, muzičari nominovani za nagrade dodeljene sinoć odabrani su prema statistikama, lajkovima, komentarima i pretplatama na kanale Jutjuba, dok su dobitnici postali oni s najviše šerova na Fejsbuku, Googleu+ i Tviteru.

Na dodeli su nastupili Lejdi Gaga, Arcade Fire, Earl Sweatshirt i Tyler, The Creator, Lindsey Stirling, Avicii i za kraj Eminem, koji je osvojio i titulu muzičara godine.

Najbolji video je "I Got A Boy" južnokorejske grupe Girls' Generation, Jutjub fenomenom proglašena je "I Knew You Were Trouble", nagradu Inovacija godine osvojili su DeStorm za "See Me Standing", a nagradu Odgovor godine Lindsi Stirling & Pentatonix za "Radioactive". Najboljim novim izvođačem proglašeni su Macklemore & Ryan Lewis.

Što se tiče izgleda, još jednom je najviše pažnje privukla Lady Gaga, ovaj put neobičnim navlakama na zubima.

Izvor: 24sata.rs

Pogledajte još