Čačak: Policajac tužio sebe i kolege

Nekadašnji saobraćajni policajac Dejan Tadić, koji je već nekoliko meseci pod suspenzijom, podneo je čačanskom tužilaštvu krivične prijave protiv - sebe, svojih kolega, ali i samog vrha čačanske policije. Na ovo se odlučio nakon što je saznao da će protiv njega tužilaštvo podići optužnicu, jer je nedavno pustio vozača sa 0,31 promilom alkohola u krvi ne pišući mu prijavu.

Kako tvrdi, ovakvih situacija je bilo mnogo za 20 godina njegovog rada, pa čak i na insistiranje čelnika čačanske policije. Zbog ovog slučaja Tadić je i dalje pod suspenzijom.

- Kao dokaz, tužiocu sam priložio mnoštvo naloga za izvršenje službenih zadataka gde sam takođe samo opominjao vozače. I to ne samo ja, već i sve moje kolege saobraćajci - rekao nam je Tadić. - Tužilac je predmet držao tri meseca i potom ga prosledio unutrašnjoj kontroli koja je ustanovila mnogobrojne nepravilnosti u radu saobraćajne policije. Međutim, za tužilaštvo to nije bilo dovoljno i moja krivična prijava je bila odbačena.

Tadić je, kako nam je objasnio, tužilaštvu potom podneo dopunu krivične prijave koja se odnosi na „krivična dela koja su počinili čelni ljudi čačanske policije prikrivajući krivična dela svih službenika saobraćajne policije“.

POZADINA
TADIĆ napominje da iza cele njegove situacije zapravo stoji to što je u nedavnom sukobu čelnika čačanske policije stao na stranu nekadašnjeg načelnika Saobraćajne policije u Čačku Dragoslava Krdžića.

- Oni su me više puta primorali da napišem mnogo lažnih izveštaja za vrednosti na alkometru koja su očitana iznad 0,30 promila. Po tužiocu to, međutim, nije krivično delo, a jeste krivično delo kada pustim vozača sa 0,31 promilom samo uz opomenu - kaže Tadić, koji je više puta nagrađivan kao savestan i odgovoran policajac.

U dopuni prijave, Tadić je naveo da postoje dokazi da je barem 50 izveštaja o alkotestiranju falsifikovano tokom 2011. godine u vreme trajanja Sabora trubača i Kupusijade u Mrčajevcima.

- I protiv sebe sam podigao prijavu, jer sam načinio hiljade ovakvih prekršaja. Od toga pedesetak sigurno mogu da dokažem uz pomoć patrolnih listova, gde se vidi kada je i koji vozač opomenut - zaključio je Tadić.

Izvor: Novosti

Pogledajte još