Moj MTV

Sigurno ste videli po gradu šarene bilborde na kojima piše „Moj MTV“. MTV najavljuje svoj novi identitet i širi svoje aktivnosti u Srbiji i Hrvatskoj – otvarajući predstavništva u Beogradu i Zagrebu. Time će ova televizija imati lokalizovana emitovanja u Srbiji, Hrvatakoj i Sloveniji, pri čemu se pre svega misli na TV grafiku, različite verzije programa, kao i reklamne blokove, koji će biti na jeziku određenog tržišta.

Uz druženje novinara u skejt parku, roštilj i piće, predstavljen je ovaj novi koncept televizije. Sve prisutne pozdravili su zamenica gradonačelnika Beograda Radmila Hrustanović,  regionalni generalni direktor MTV-a Thomas G. Ehr,  glavni i odgovorni urednik MTV-a Ninoslav Jovanović i Marko Milanković, direktor marketinga i PR.

Tom Ehr je istakao da je nova strategija približiti MTV svakom pojedincu: „Kada se promene na kojima radimo ustale, iskreno verujemo da će za oglašivače, muzičare, video producente, saradnike i – što je najvažnije – za našu publiku „Moj MTV“ postati „Moj MTV, Tvoj MTV, Naš MTV“.

Jedan od najvažnijih aspekata novog pristupa biće ponovno fokusiranje na ono što „M“ u imenu MTV predstavlja, dakle na muziku. MTV će podržati i emitovati spotove iz svake države u regiji, pružajući mladim umetnicima pravo i stalno predstavljanje njihove muzike u regionu. Gledaoci će od sada moći da čuju i vide više lokalne muzike, što je neverovatna prilika za domaće izvođače. MTV traži kreativne načine saradnje sa muzičarima i video producentima kako bi poboljšao kvalitet video spotova...

Ninoslav Jovanović je rekao da je „Moj MTV“ već krcat novim spotovima, kao i da je vizuelni identitet ove televizije svežiji i drugačiji – tu su nove boje, škakljivi naslovi, promocije...

Nakon predstavljanja MTV-ja pogledali smo novi spot Ane Stanić, a zatim i čuli uživo grupu „Petrol“ i hip hop sastav „THC“.

Do sada, MTV je bio nešto što dolazi iz inostranstva, a neretko se shvatalo kao nešto što „nameće“ ukuse i pravce. Nadamo se da će „Moj, tvoj i naš MTV“ više odgovarati na lokalne muzičarke potrebe, pomagati mlade i perspektivne muzičare, prilagođavati pesme i emisije našem tržištu, a opet ići „korak ispred“. Time će „Moj MTV“ biti prihvaćen kao nešto naše. 

Tekst: Nada Veljković
Foto: Saša Džambić

Pogledajte još