Lekovite poslastice bez šećera

KAKAO KREM PROTIV BOLOVA

Ukoliko patite od upale zglobova i trpite jake bolove, pored lekova ili krema koje vam je prepisao vaš lekar nutricionisti predlažu i kakao krem protiv bolova. Jednostavno se priprema, bogat je vitaminom E, kalijumom i polifenolima koji štite zglobove i usporavaju zapaljenske procese.

Za 2 osobe: zreo avokado, banana, 2 kašike kakaa u prahu i kašika ekstrakta vanile.

Avokado prepolovite, uklonite mu košticu, kašičicom izvadite meso i izblendirajte zajedno sa bananom isečenom na kolutiće, kakaom i ektraktom vanile.

KOLAČ OD JABUKA ZA BOLJU PROBAVU

Problema sa varenjem lako ćete se osloboditi ukoliko što češće budete jeli jabuke sa cimetom, bademima i zobenim pahuljicama. Umesto klasične pite sa jabukama predlažemo vam jednostavnu i vrlo ukusnu poslasticu bogatu razgradivim vlaknima koja se tokom probave pretvaraju u neku vrstu gela, podstiču tranzit hrane kroz creva i pritom nimalo ne oštećuju debelo crevo.

(old_image)

Za 2 osobe: 2 jabuke, 4 kašike maslinovog ulja, pola kašičice cimeta u prahu, 30 g zobenih pahuljica, 30 g mlevenih badema i 2 kašike sirupa od limuna ili pomorandže.

Jabuke operite, očistite od koštica i iseckajte na kockice. Kockice izdinstajte na 2 kašike vrelog maslinovog ulja da omekšaju, ocedite, preručite na dno vatrostalne posude i pospite cimetom. Posebno pomešajte izdrobljene zobene
Foto: feedmemummy.blogspot.com
pahuljice, mlevene bademe i sirup, promešajte i rasporedite preko jabuka, pa pecite od 15 do 20 minuta u zagrejanoj rerni na 170 stepeni, ili dok površina kolača ne dobije zlatnožutu boju.

Izvor: Novosti

Pogledajte još