Pojačane mere bezbednosti: Kamere snimaju navijače

Ministarstvo unutrašnjih poslova najavilo je da će na stadionu biti prisutne i policijske kamere.

Policijska uprava za grad Beograd, "shodno bezbednosnoj proceni, značaju utakmice i masovnom interesovanju gledalaca, preduzela je sve neophodne mere i radnje za nesmetano održavanje utakmice", rečeno je Tanjugu u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Posle prekjučerašnje sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, vicepremijer Aleksandar Vučić je rekao da su veoma loše bezbednosne procene utakmice Rad - Crvena zvezda i da će država reagovati i obaviti svoj posao, gledajući da nikome ne ugrozi njegova prava.

"Pre, za vreme i nakon održavanja utakmice biće angažovan dovoljan broj policijskih službenika koji će brinuti o održavanju stabilnog javnog reda i mira i zaštite lične i imovinske sigurnosti građana", naveli su u MUP-u, u pisanom odgovoru na zahtev Tanjuga.

Na toj utakmici, koja se igra danas na stadionu "Obilića", kako je prethodno najavio MUP, biće prisutne i policijske kamere koje će snimati navijače.

Službenici MUP-a, u skladu sa Zakonom o policiji, snimaće i fotografisati navijače na stadionu "Obilić", ali i na svim ostalim utakmica koje će se tokom vikenda igrati u Beogradu.

Na prekjučerašnjoj sednici Biroa za koordinaciju službi bezbednosti bilo je reči i o problemu huligana i nasilja na srpskim stadionioma, a Vučić je, posle sednice, poručio da će uslediti nemilosrdna borba protiv kriminala, jer nije moguće igrati se sa državom.

On je naveo i da "neće biti lova na veštice" i da država "neće progoniti navijače, već kriminalce i narko dilere".

Izvor: b92

Pogledajte još