8 stvari koje morate da imate na kancelarijskom stolu

1) LISTA DNEVNIH PRIORITETA

Kako da dođete do cilja ako ne odredite put? Još lakše ćete doći do rezultata ako taj put napišete na papiru. Taj metod primenite na posao.

Poslovne obaveze uobličite u kratak spisak, poenta je da se fokusirate na ključne zadatke. Što manji broj prioriteta, manje ćete biti rastrojeni.

2) PUNJAČ ZA TELEFON

Telefon može da se isprazni do kraja radnog dana, zato kraj sebe uvek imajte punjač.

Manje ćete vremena provesti gledajući na telefon, a nećete doživeti neprijatno iznenađenje da zbog prazne baterije ne možete da obavite hitan poziv.

3) FLAŠA SA VODOM

Iako znamo da treba da pijemo dosta vode, većina nas to zapravo ne radi. Dehidrirani mozak je “nesrećan” mozak koji ne može da misli brzo i jasno. Pijte više vode kako biste na poslu bili fokusirani i produktivni.

4) ZDRAVE GRICKALICE

Na poslu ste često okruženi nezdravom hranom. Iako vas poneki slatkiš neće ubiti, on će se svakako odraziti na vašu liniju. Zato na stolu imajte zdrave grickalice, i donećete pametnu odluku kada vaš stomak zatraži hranu.

Preporučujemo bananu, jabuku, orahe i bademe koji sadrže zdrave masti i vitamine, neophodne za energiju.

5) PAPIRINE MARAMICE

Koliko puta vam se dogodilo da kijate na poslu, a maramice nigde na vidiku? Često, zar ne? Uvek imajte pri ruci pakovanje papirnih maramica i rešićete se neprijatnosti.

6) FOTOGRAFIJE DRAGIH LJUDI

To što najbliži nisu sa vama, ne znači da ne treba da mislite o njima.

Fotografije porodice, prijatelja ili kućnih ljubimaca učiniće radni prostor podnošljivijim. U trenucima nezadovoljstva, dovoljan će biti pogled na te fotografije.

7) ŽVAKE ZA SVEŽ DAH

Birate sendvič sa tunjevinom za ručak? Vaš izbor će osetiti i vaše kolege. Na poslu često dolazimo u interakciju sa drugim ljudima, pa je najbolje da sredstvima za svež dah predupredimo neugodne situacije.

8) KOZMETIČKA I SREDSTVA ZA LIČNU HIGIJENU

Nije na odmet da u nekoj fioci kancelarijskog stola imate dezodorans, tečnost za ispiranje usta, kao i neka druge proizvode za ličnu higijenu. Sve to u slučaju da nakon posla morate na neki sastanak. Žene ovo najbolje razumeju.

Izvor: Žena

Pogledajte još