„Srbijagas“ kupuje šest limuzina

Osim toga, automobili moraju imati blutut bežični priključak za mobilni telefon, komande za radio i telefon na volanu, koji, kao i menjač, mora biti obložen kožom. Aluminijumske felne od 17 cola su, takođe, obavezne, ali i putni računar, senzori za parkiranje, elektropodesivi spoljni retrovizori sa grejačima, te kožna sedišta sa grejačima. Specifikacijom se od potencijalnog dobavljača traži i radio CD/MP3 uređaj sa minimum osam zvučnika, zatamnjena stakla, te da sve limuzine budu metalik crne boje.

U zavisnosti od marke, najniža cena za limuzinu sa ovakvom opremom je oko 20.000 evra bez poreza, a može da pređe i 40.000 evra, što znači da će “Srbijagas” na kupovinu novih automobila potrošiti najmanje 120.000 evra.

Radomir Ćirilović, predsednik udruženja građana za zaštitu potrošača gasa “Prosperitet”, kaže da je to vrhunski bezobrazluk.

"Mogu se ponašati kako hoće jer su monopolistička kompanija na koju nema uticaja ni Vlada, ni ministarstvo, niti bilo ko drugi. Troše naš novac kako hoće i dižu cene gasa kako hoće", kaže Ćirilović.

"Bolje da su umesto limuzina kupili neko terensko vozilo, pa da su dali svojim operativcima da proveravaju gasovodni sistem da vide gde curi, gde i ko krade gas", kaže Ćirilović. On podseća da se svaki trošak i gubitak na kraju svaljuje na potrošače.

Sličan stav imaju potrošači gasa koji pitaju zbog čega su im računi sve veći ako ima novca za kupovinu limuzina.

"Svake godine su nam računi sve veći, kvalitet gasa sve gori, a uporno nam govore da je “Srbijagas” u velikom minusu. Odakle onda novac za šest limuzina, i ko će da ih vozi", pita Jovan Radovanov iz Petrovaradina, koji živi u kući i greje se na gas.

Svetlana Vuković kaže da joj nije jasno kako, pored silnih gubitaka, “Srbijagas” ima novca za limuzine.

"Ostali su mi još od prošle zime računi neplaćeni jer nemam novca. Sramota je da se u vreme dok su građani na ivici gladi kupuje šest novih limuzina"
, kaže Vukovićeva.

Izvor: Blic

Pogledajte još