200 mladih učestvovalo na Konferenciji Novih Lidera

Projekat Novi Lideri održava se osmu godinu zaredom i podržan je od strane Ministarstva omladine i sporta.

Na otvaranju konferencije posetiocima se obratio Nenad Borovčanin i poručio da se moramo boriti za svoje ideje i stavove. "Mladi lideri treba da zadrže hladne glave, da im je srce vrelo i da imaju jake i čiste ruke!", rekao je Borovčanin. Nakon otvaranja smo čuli priče o putu ka uspehu Marka Vasića i Hermes Arriaga Sierre.

Olimpijka Ivana Maksimović je podelila svoje iskustvo o tome kako je biti proslavljena sportistkinja. U nastavku dana usledile su radionice od strane naših partnera. Od Vesne Dedić Milojević smo čuli kako je to biti novinarka u Srbiji, od Nine Miloš kako pokrenuti humanitarnu akciju koju je preneo ceo svet, kako biti najbolji u svom poslu od Aleksandra Radukina i Srđana Ognjanovića.

Dušan Obradović je svojom liderskom pričom otvorio drugi dan konferencije. Nakon njega fantastičnu atmosferu napravila je Marija Mitrović, zatim Predrag Stojičić, a u odličnom raspoloženju nastavio je Nikola Jovanović. U toku drugog dana desile su se i radionice na kojima su delegati kreirali glas novih lidera, pričajući o tome kako vide aktivizam, korupciju, obrazovanje, sistem vrednosti i nezaposlenost u našoj zemlji. Konferencija Novih Lidera se završila čovekom koji svakog dana kroz svoju stranicu zasmejava svoje čitaoce – Dejanom Nikolićem.

(old_image)

Konferencija Novih Lidera je pokazala da su mladi u našoj zemlji spremni da se bora za svoje ideale, stavove i snove. Spremni su da svi zajedno menjaju okruženje i od njega prave neko lepše mesto za život. Pokazala je da imaju ideju, inicijativu i inspiraciju.

15. novembar je bitan datum i zbog proslave 60 godina postojanja AIESEC-a u Srbiji. Ova organizacija već 6 decenija širi pozitivan uticaj i kroz svoje projekte i programe kreira lidere, odnosno agente pozitivnih promena.

Pogledajte još