Ta divna stvorenja

Jasmina Kalić i njen likovni zoološki vrt, iz onog na Kalemegdanu prenet u Galeriju ULUS, svečano otvoren (ko drugi nego Vuk Bojović) za mnogobrojnu publiku, što malu, što veliku decu i ostale ljubitelje lepih umetnosti i tih divnih, divnih stvorenja.
I kao što reče već pomenuti Vuk, citirajući Nikolu Vukosavljevića - "Ako želiš da budeš srećna, crtaj, ako poželiš viši stepen sreće, idi u Zoološki vrt i tamo crtaj".

Vuk ne bi bio Vuk, kad nas ne bi nečim i iznenadio, a to je prvi put javnosti predočena ideja o ustanovljavanju velike nagrade za umetnička dela na temu životinja. Kako već imamo odličnu izložbu na ovu temu, a ima još slikara animalista, za očekivati je da ova večna tema, a kod nas možda i malo nepravedno zapostavljena, ima budućnost. Iako se Jasminina ćerkica stidela da mi kaže kako se zove, a drugu dečicu ne poznajem, te ne mogu poimence da spomenem najvažnije posetioce, obećavam da ću na izložbu dovesti svog sinčića i njegovo društvo, jer me baš interesuje njihovo stručno mišljenje. A, to preporučujem i vama, sigurno je da ćete mnogo naučiti o tim divnim, divnim, divnim... stvorenjima.

Dragan Kljajić

Pogledajte još