Super plus sajz model: Zadovoljna sam svojim telom

Kada je imala 21 godinu i 53 kilograma, modni agenti su je odbili jer je njena kilaža bila nezadovoljavajuća. Danas, sa 136 kilograma, Velvet se ostvario san. Ona je super plus sajz model.

Velvet Damur odlučila je da ispriča svoju neverovatnu priču o tome kako je dobijanjem na kilaži postigla uspeh u životu. Još kada je imala 21. godinu želela je da postane model, ali je sa svojih 53 kilograma, prema mišljenju agenta, bila previše „punačka“ da bi bila manekenka.

(old_image)

Međutim, veliki preokret se dogodio kada se Velvet pojavila u francuskom Vogu, ali i na pisti za brendove Džon Galijano i Žan Pol Gotje. San o manekenstvu joj se ostvario u 38. godini uprkos njenih 136 kilograma.

Velvet je želela da mnogima ženama bude inspiracija i da ih ohrabri da se oslobodne svojih kompleksa od nesavršenosti i da jednostavno uživaju u svom telu kakvo jeste.

Velvet je kritikovala modnu industriju rekavši kako ne postoji razumevanje za različitosti.

"Stalno viđamo iste slike šesnaestogodišnjakinja koje liče jedna na drugu. Starije žene su izuzete. Različitosti se ne poštuju", rekla je Velvet.

Damurova je u početku radila kao fotograf i bila je iznenađena činjenicom kako su sve te savršene manekenke zapravo nezadovoljne svojim telima .

"Tada sam bila okružena prelepim devojkama koje su bile pojam ženske lepote, a one su ipak bile nezadovoljne. Ako te devojke koje spadaju u sam vrh ženske savršenosti, su nezadovoljne sobom, šta se zapravo tu dešava", pitala se Velevet.

Kada se u Parizu otvorila prva agencija za plus sajz modele, Damurova je dobila svoju šansu, prvo kao fotograf, ali ubrzo i kao model. I njoj samoj bilo je veliko iznenađenje što je postala model u 38. godini sa svojih 136 kilograma. Shvatila je to kao ličnu pobedu, jer je uspela da ostvari svoj san i prihvati svoje telo kakvo je.

(old_image)

Izvor: B92

Pogledajte još