Udovičić: Svedoci smo loših stvari koje se dešavaju deci

"Mislim da je bilo dovoljno podela do sada i da nam više nisu potrebne jer nije bitno da li je dete druge nacionalnosti, da li je dete sa posebnim potrebama, invaliditetom ili deca koja se nalaze u bolnici jer su deca ukras ovog sveta i samim tim moramo da se ophodimo prema njima kako zaslužuju", rekao je Udovičić novinarima nakon što je posetio decu koja se leče na Univerziteskoj dečijoj klinici u Beogradu.

On je kazao da je Ministarstvo omladine i sporta otvoreno za svaku sugestiju i željno da učestvuje u svim akcijama i da na svom primeru pokaže koliko je bitno menjati sadašnjost.

(old_image)
Foto: Miloš Miškov / Beta

"Da bismo promenili budućnost mi moramo da krenemo od samog početka, moramo da počnemo da pokrećemo stvari i da na našem primeru pokažemo deci koliko vodimo računa, koliko smo brižni i koliko mi možemo da promenimo stvari iz korena, jer se oni ugledaju na nas”
, rekao je Udovičić.

Prema njegovim rečima, prava dece su možda čak zapostavljena i zaboravljena, a na današnji dan mozemo da pokažemo da su deca sastavni deo države i celog sistema.

(old_image)
Foto: Miloš Miškov / Beta

Direktor Univerzitetske dečije klinike Zoran Radojičić rekao je da to kakve su u Srbiji bolnice ustvari pokazuje koliko se misli o deci.

"Ja mislim da tu pravimo napredak i da to govori o tome da mislimo više o deci nego ranije"
, rekao je Radojičić


Beta

Pogledajte još