Suzan Sarandon i Džon Gudman u filmu o doktoru Kevorkijanu

LOS ANĐELES, 13. jula 2009. (Beta) - Američki glumci Suzan Sarandon i Džon Gudman igraće sa Alom Paćinom u filmu "You Don't Know Jack", priči o Džeku Kevorkijanu koju će režirati Bari Levinson.

Kevorkijan, poznat kao doktor Smrt, počinio je više od 130 ubistava eutanazijom. Kada je svojevoljno emisiji "60 minuta" poslao snimak zločina na delu, 1999. je osuđen za drugostepeno ubistvo. Posle osam godina u zatvoru, 2007. je pušten na uslovnu slobodu. Film televizije HBO labavo je zasnovan na knjizi "Between the Dying and the Dead: Dr. Jack Kevorkian's Life and the Battle to Legaliza Euthanasia" Nila Nikola i Harija Vajlija, objavljuje Holivud riporter.

Džon Gudman igraće Nikola, Kevorkijanovog prijatelja i saradnika od 1961. i velikog pobornika prava na odluku teško bolesnih ljudi na eutanaziju. Paćino će biti Džek Kevorkijan. Nikol je, zahvaljujući svojoj medicinskoj stručnosti, više puta pomagao Kevorkijanu i nabavljao materijal potreban za eutanaziju. Suzan Sarandon igraće Dženet Gud, koja postaje jedna od Kevorkijanovih najvatrenijih pristalica i pomoćnica. Kada sama saznaje da boluje od raka bez nade za izlečenje, uz pomoć Kevorkiana odlučuje da umre okružena najbližima.

Pogledajte još