Star Wars pod šapom EA celu deceniju

"Obratili su se nama jer znaju da ćemo im pomoći da razviju sjajne igre. Mi smo postigli nešto za šta verujemo da je fantastičan dogovor, da možemo da pravimo igre iz najrazličitijih žanrova, na svim platformama u narednih deset godina. Imaćemo iza sebe snagu Diznijevog marketinga, zajedno sa svime što Star Wars nosi sa sobom", kaže jedan od direktora EA Blejk Jorgensen.

On je otkrio i da DICE već radi na nastavku SW: Battlefronta, ali je projekat u ranoj fazi i o "njemu će se više znati u narednim godinama".

Naravno, vest da će EA imati glavnu reč toliko dugo neće obradovati igrače širom sveta, jer se zna da EA nije baš omiljena kompanija, ali se mora priznati da je i bez njih Star Wars imao mnogo uspona i padova prilikom tranzicije sa filmskog platna ili knjiga i stripova na monitor.

Pamte se fantastični X Wing i TIE Fighter, ponekad izuzetni Dark Forces/Jedi Knight serijal, kao i remek-delo BioWare-a Knights of the Old Republic. Međutim, tu su i promašaji u vidu Force Unleasheda ili multimilionskog, ali posrnulog MMO džina Star Wars: The Old Republic, kao i opskurniji naslovi kao što su Jedi Power Battles i Demolition ili bizarni Kinect Star Wars.

Podsetimo, Eurogamer je čim se saznalo za dogovor Diznija i EA objavio da se zna koji će razvojni timovi biti zaduženi za Star Wars - Visceral (poznat po serijalu Dead Space), DICE (Battlefield, Mirror's Edge) i BioWare (Star Wars: Knights of the Old Republic, Star Wars: The Old Republic, Mass Effect, Dragon Age...).


B92

Pogledajte još