5 svakodnevnih stvari koje će uništiti vaš ten

1. Prerađena hrana
Prema Beti Kocsis, estetičarki na Šeridan Koledžu Oukvil, Ontario, “Prerađena i brza hrana je neprijatelj. Ona potpuno iscrpi sve hranjive materije, a većina ovakve hrane je danas genetski modifikovana i prepuna natrijuma, šećera i nezdravih masti.

Ishrana koja se uveliko zasniva na prerađenoj hrani i jednostavnim ugljenim hidratima može negativno da utiče na kožu na mnoge načine, uključujući upale kože i poremećaj ćelija.“

2. Pušenje
Pored isušivanja kože i toksina koji se nalaze u masi kozmetičkih proizvoda, pušenje ne čini apsolutno ništa dobro za vašu kožu. Zapravo, samo čini vam koža izgleda staro i sivo – mnogo pre svog prirodnog starenja.

3. Prerađeni šećer
Šećer se petlja sa vašim kolagenom u koži, što može da smanji funkciju regeneracije i ubrza gubitak elastičnosti. Okrenite se ka prirodnim šećerima poput onih u voću ili, još bolje, orašastom voću koje donosi mnogobrojne benificije vašoj koži.

4. Nezaštićeno izlaganje suncu
Solarijum i nezaštićeno izlaganje suncu uzrokuju prerano starenje kože (takođe: rak kože). To je razlog zašto bi trebalo da pazite kada planirate sunčanje – i ne zaboravite da posebno zaštitite vrat i ruke, jer to su dva mesta sa izuzetno osetljivom kožom koja su sklona da ostare pre svog vremena.

5. Alkohol
Vaša koža ga mrzi. Alkohol dehidrira kožu, što može da uzrokuje vidljivost sićušnih crvenih vena. Za borbu protiv ove pojave: pre svega – umereno sa alkoholom, i u toku i posle pijanke – pijte mnogo vode.

Izvor: Pixelizam

Pogledajte još