Rakijada '' Parastos dudu''

14. Rakijada u Kovilju „Parostos dudu“ se održava 18. jula 2009.

Početak programa u 14 časova ispred koviljskog manastira, program traje do 20 časova, a nastavak druženja je u centru Kovilja uz zvuke tamburaša. 

Takmičarske rakije se primaju do 10. jula na adresu Ul. Vojvođanskih brigada br. 57, telefon za informacije 021/888-558. 

Turističko privredne manifestacije, koje u svom nazivu imaju kovanicu „rakijada“, uzimaju kao motiv za svoje održavanje rakiju, za koju se može reći da je nacionalno piće Srba, svojevrsni brend. 

Naravno, cilj ovih manifestacija je da se sačuva tradicija lokalnog stanovništva, koje već stotinama godina prenosi sa kolena na koleno veštinu dobijanja plemenite kapljice. 

Manifestacija Koviljska rakijada „Parastos dudu“, održava se tradicionalno već 11 godina, uglavnom poslednjeg vikenda u junu ili početkom jula, jer to je period kad su dudovi uzreli i spremni za pečenje rakije. 

Cilj manifestacije je da kroz organizovanje takmičenja za izbor najbolje prirodne, domaće rakije, afirmiše tradicionalan način proizvodnje ovog pića, pre svih drugih rakije od duda. 

Izbor: Ravanica Info
(13. jul)

Pogledajte još