Kako da se probudite sa osmehom

Evo par saveta kako da se probudite poletni i puni elana za predstojeće radne dane.

Idite u krevet u približno isto vreme

Ukoliko na spavanje krenete svakog dana u isto vreme, nakon nekog vremena će vam postati sve manje teško da ustanete kad treba. Vaše telo voli ustaljen ritam, pa se zato držite određenog rasporeda i kada je reč o spavanju. Potrudite se da spavate barem sedam sati kako biste imali dovoljno energije za sve svakodnevne aktivnosti.

Odmorite oči

Bilo bi dobro da steknete naviku da barem pola sata pre odlaska u krevet ugasite kompjuter, televizor i odložite svoj pametni telefon. Takođe, izbegavajte prejako osvetljenje, jer ono predstavlja smetnju za vaš mozak. Pred spavanje čitajte knjigu.

Izbegavajte alkohol i kafu

Iako je u narodu popularno verovanje da piće-dva uspavljuje, konzumiranje alkohola, baš kao i kafe ili crnog čaja, neće vam dati da zaspite, a može i da vam i poremeti mirne snove. S vremena na vreme možete uveče da popijete jedno piće, ali veće količine bi trebalo izbegavati. Da biste se opustili, popijte šolju toplog mleka ili biljnog čaja.

Vežbajte

Fizički umor je najbolji način da svoje telo pripremite za spavanje. Postarajte se da vežbate sat ili dva pre spavanja. Isto tako, nije loše ni ako više volite jutarnju gimnastiku ili džoging.

Istuširajte se

Tuširanje je najbolji način da započnete svoj dan. Na taj način aktivirate svoj nervni sistem, a tokom celog dana ćete biti puni energije.

Izvor: B92

Pogledajte još