Kod Kopaonika na putu 3 cm snega

Kako je saopštilo jutros Javno preduzeće "Putevi Srbije", na državnim putevima prvog prioriteta kolovozi su vlažni bez snega.

Na ostalim putnim pravcima prvog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Novog Pazara, Kosova, Kruševca i Ivanjice.

Put prema Kopaoniku iz pravca Brusa je prohodan, a na njemu ima do tri centimetra utabanog snega, rečeno je danas u službi održavanja preduzeća "Kruševac-put"

"Naše ekipe su na terenu i čistile su noć sneg noćas i jutros. Pravac Brzeće-Jaram je prohodan,
rekao je Beti šef održavanja u "Kruševac-putu" Nemanja Pešić.

U ovom preduzeću, koje održava oko 650 kilometara državnih puteva prve i druge kategorije na području Rasinskog okruga, kazali su da na ostalim putevima u tom okrugu nema snega, ali da su kolovozi vlažni.

JP "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put i upozorava da je zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće stvaranje poledice.

Ekipe putarskih preduzeća 24 sata intervenišu na terenu, posipaju krizne deonice, a leda ima na sledećim putnom pravcu Brzeće - Kopaonik (Jaram).

Zabrana za šlepere i kamione važi na putnim pravcima, gde je obavezna zimska oprema, Jošanička Banja - Kopaonik i Kopaonik -Jaram.

Na pojedinim putnim pravcima ima odrona, magle ima na putnom pravcu Paraćin - Zaječar - Vrška Čuka, a na prilazima graničnim prelazima nema snega, navedeno je u saopštenju.

"Saobraćaj u Beogradu jutros je intenzivniji na prilazima gradu, a kretanje vozila usporavaju vlažni kolovozi", izjavio je dežurni dispečer udruženja "Žuti taksi" Vlada Ivetić.

"Saobraćaj je intenzivniji na Zrenjaninskom putu, počev od Krnjače i na delu Smederevskog puta od Kaludjerice u pravcu prema centru Beograda", rekao je Ivetić.

I na Savskoj i Ibarskoj magistrali i Obrenovačkom putu u pravcu prema centru Beograda povećan je broj vozila, istakao je Ivetić i dodao da u saobraćaju za sada nema gužvi.

"Na beogradskim ulicama saobraća 1.327 vozila javnog gradskog prevoza - 144 tramvaja, 94 trolejbusa i 1.089 autobusa," rečeno je u dispečerskoj službi Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd.

Izvor: B92

Pogledajte još