Nemačka: Uhapšen policajac-kanibal

Sumnja se da je možda pojedine delove tela i pojeo, preneli su nemački mediji.

Viši državni tužilac Lorenc Haze je rekao da je protiv osumnjičenog podignuta optužnica, a mediji prenose da policija istražuje da je potencijalni ubica, možda, i pojeo deo žrtve.

Osumnjičeni Detlef G. je radio u Kriminalističko-tehničkom institutu LKA kao analitičar rukopisa, pre više godina se razveo od svoje žene i u međuvremenu živeo sa jednim mladićem, ali ga taj odnos, izgleda, nije činio zadovoljnim, pa je na jednoj internet stranici za kanibale upoznao svoju kasniju žrtvu-kratak je opis situacije ove priče od seksa do smrti u kojoj su, verovatno, i žrtva i počinilac imali svoje i planove i želje.

Ubijeni 59-godišnjak iz Hanovera je na toj stranici, naime, tražio nekoga ko će ga ubiti i našao je svog ubicu u Detlefu G., homoseksualnom policajcu koji ga je pozvao na susret u Rajhenau, gde je došlo do strašnog zločina, smatraju eksperti.

Kako danas tabliod "Bild" u krugovima istrage saznaje, LKA-policajac je već početkom novembra izgleda izvršio ubistvo, doživeo svoje seksualne fantazije, a zatim leš raskomadao i zakopao na svom imanju.

Pošto je 59- godišnja žrtva prijavljena kao nestala, policija je krenula u akciju i danas otkrila delove tela, alli ne sve. Nemačka se poslednjih petnaestak godina susretala sa najmanje dva slučaja ljudožerstva.

Pre par godina je Jan O. (26), otužen za svirepo ubistvo tinejdžera Tobijasa i Nine, privukao pažnju nemačke javnosti, ne samo detaljima o nesrećnom detinjstvu ubice, kome je prema izjavama sopstvene majke samo jedna pogrešna reč bila dovoljna, pa da eksplodira, već i izjava o tome da je, izgleda, pio krv žrtava.

Šta je, međutim, to što je Jana O. nateralo da ubije tinejdžere i da svoje kanibalske fantazije ostvari, nije poznato, ali je poznato da je njegovo detinjstvo bilo veoma teško.

Majka ovog mladića, koja je sama sebe označila kao osobu s psihičkim problemima je pred sudom u Getingenu pričala o teškom detinjstvu svog sina, koga otac nije želeo i koga je ona tukla, jer ju je, govorila je, preopterećivao.

Nemačka javnost je pre nekoliko godina bila užasnuta pričom o "kanibalu iz Rotenbruga" - inženjeru Arminu Majves, koji je u martu 2001. godine ubio, raskomadao i pojeo svog partnera, jednog berlinskog inženjera.

Majves, koji je zbog tog zločina osuđen na osam i po godina zatvora je svoju žrtvu pronašao preko Interneta.

On je, uz veliku medijsku pažnju, pred sudom detaljno iznosio svoje "muke" i kaniblaističke fantazije, koje su ga, navodno, pratile još iz ranog detinjstva, kada je maštao o tome da ubije i pojede školske drugove, ali samo one koji su mu se dopadali.

Pre nekoliko godine nemačku javnost je pogodila i priča o jednom, mladiću, poreklom sa Kosova, koji je zbog svojih ljudožderskih fantazija, prema odluci Zemaljskog suda u Kotbusu, morao da ode na prshijatrijsko lečenje.

Mediji su tada pisali da je uzor za ovog mladića bio upravo "ljudožder iz Rotenburga", koji je u Nemačkoj sinonim za kanibalizam, ali da je najpoznatiji bio Fric Harman, rođen 1879. godine u Hanoveru, poznat kao "vampir iz Hanovera", osuđen na smrt 1924. godine, zbog ubistva više od 25 mladih muškaraca.

Izvor: B92

Pogledajte još