Google Glass: Korisnici se izbacuju iz restorana

Google Glass naočare i dalje su velika novina i retko se nalaze u javnosti. Ovaj uređaj ne može svako da kupi, već morate biti deo Google Explorer programa.

Prvo je pitanje da li će uređaji nalik ovom biti široko prihvaćeni, a posle toga i da li će se ljudi prema njima odnositi uobičajeno kao prema smartfonima i tabletima.

Nick Star, jedan od malobrojnih vlasnika Glass naočara, dobio je upozorenje da ih skine ili da napusti jedan restoran u Sijetlu.

U restoranu nije bilo istaknuto, kao što se i može očekivati za jedan veoma novi uređaj, da ga nije dozvoljeno koristiti, a da stvar bude interesantnija, ovaj restoran ohrabruje svoje goste da meni i ono što su naručili postavljaju na društvene mreže sa dodatkom #LostLake.

Vlasnik restorana nije bio srećan što je Star ovo obelodanio, ni malo taktičkim rečima: “ako te lepo zamolimo, nemoj odmah da kukaš o svojim pravima, već ućuti i idi pre nego što stvari postanu još gore.” Vlasnik ovog restorana je već imao sličnu situaciju u drugom ugostiteljskom objektu koji drži, a glavni akter su i ovoga puta bile Google Glass naočare.

Izvor: Benchmark

Pogledajte još