Vesna Pusić: Osramotićemo se ako prođe referendum o braku

Šefica hrvatske diplomatije još jednom upozorava da ako na referendum izadje samo deset ljudi i šest glasa "za" referendum će biti valjan i po prvi put će, kaže ona, u hrvatski Ustav biti uneta diskriminacija.

"Osramotićemo Hrvatsku i pobediće oni koji su razbili Kolonu sećanja u Vukovaru", ističe Pusićeva u pozivu gradjanima da u nedelju izadju na referendum i glasaju "protiv".

Predsednik HNS-ovog saborskog Kluba poslanika Jozo Radoš ističe da je je referendum vrlo važno i moćno sredstvo demokratskog odlučivanja, ali da on ne bi trebalo da dira pravo nijedne manjine, prenosi Hina.

"Danas je to ova manjina, sutra može biti neka druga. Osnovna ljudska prava i prava manjina grantovana su hrvatskim Ustavom. Referendum ne sme biti protiv prava bilo koje manjine i zato na ovaj referendum treba izaći i glasati protiv", poručuje Radoš.

Osim Pusićeve i Radoša, poziv gradjanima putem video poruka na stranicama Jutjuba uputili su i potpredsednik HNS-a Ivan Vrdoljak, članovi Predsedništva strane Anka Mrak Taritaš i Andrea Zlatar Violić, kao i predsednik
Centralnog odbora Predrag Štromar.

Na referendumu 1. decembra birači će odgovoriti na pitanje "Jeste li za to da se u Ustav unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?".

Izvor: Blic

Pogledajte još