Nećemo na ulice zbog Mladića

BEOGRAD, 16. jul 2009. (FoNet) - Ako bi uhapsili nekoga od haških optuženika ne bismo organizovali protesni skup,ističe u razgovoru za Danas zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, dodajući da su protestovali kada je uhapšen Radovan Karadžić zbog načina na koji je uhapšen.

Mi smatramo da Haški tribunal nije dobro radio svoj posao, da je u više navrata pokazao potpuno različite aršine, rekao je on.

Tu pre svega mislim na presude Naseru Oriću i Fatmiru Ljimaju, ali i svim Srbima, koje te dvostruke aršine jasno pokazuju. Iako to nema veze s tim da li vi želite u Evropu ili ne, mi nismo slepi i nismo kreteni da bismo mogli da hvalimo nešto što nije na najbolji način obavilo svoj posao, objasnio je Vučić.

Hapšenje preostalih haških optuženika Mladića i Hadžića obećala je vlast i uradiće sve što je u njihovoj moći da to naprave. Ja se ne bih bavio tom temom u ovom trenutku.

Uostalom, imate još samo jedan slučaj, Mladića. Ko još pominje Hadžića, koga on još interesuje. Srbija će se suočavati s problemima mnogo ozbiljnijim od Tribunala u Hagu, ali ne želim još o tome da govorim, istakao je Vučić.

Prema njegovim rčima vlast Demokratske stranke neće ići na izbore dok ne uradi apsolutno sve da uhapsi generala Mladića. Dakle, ili će to da urade ili će da se desi ne znam šta... Ako ga ne nađu, a budu izašli na izbore, to znači da niko živ ne zna gde je on i da ne može da ga pronađe. To je njihova glavna stvar i jedina stvar koju jure.

Pogledajte još