Čarobna akustika Nena Belana i Fiumensa u Sava centru

Šteta je što se u Sava centru okupilo tek nešto više od 1.000 posetilaca, jer to što Neno sa Fiumensima pruža u akustičnoj varijanti spada u sam vrh svega što smo pod terminom unplugged mogli ikada čuti i videti, otkad su, devedesetih, koncerti tog tipa postali popularni u regionu. Uz bok može komotno da stane legendarnom „Live In ZeKaeM“ albumu Parnog valjka koji je mnogima prva asocijacija kad se pomenu koncerti „bez struje“ na prostoru bivše Juge.

Belan je počeo koncert, kao što je i najavljivano, samo sa basistom Oljom Dešićem („Dani ljubavi“), kasnije su se pridružili ostali članovi benda, ali i brojni prateći muzičari – perkusionisti, gudački kvartet... Koncertni repertoar osvežen je pesmama koje nisu u „električnom programu“ poput dugo čekane „Dolazi ljubav“ i „Uspomene“, a neke numere su dobile nova, veoma zanimljiva aranžmanska rešenja, pa je tako „Bambina“ otpevana uz beatbox (!), a „Zar više nema nas“, gde tradicionalno Massima „glumi“ bubnjar Leo Rumora, bila dosta sporija nego što smo navikli. Kao gošće su se, uz klapu Kampanel, pojavile novosadske Frajle – prvo su sa Belanom otpevale hit sa poslednjeg albuma pod imenom Đavoli, „Jagode i čokolada“, a zatim i svoju najpoznatiju, „Ich Liebe Dich“. Ko želi da ih čuje znatno duže - u četvrtak 5. decembra nastupaju u Kasini na Terazijama.

Neno Belan i Fiumens su redovni gosti Beograda, ali sada su ponudili nešto zaista posebno i specifično. Oni koji su odlučili da ga, ovoga puta, preskoče, imaju za čim da žale. Evo kako je to izgledalo, od početka do kraja:

1.Dani ljubavi
2.Ostani uz mene
3.Dok tebe ljubim
4.Zvuci ulice
5.Dolazi ljubav
6.A gdje si ti
7.Pričaj mi o ljubavi
8.Uspomene
9.Plešem ispod oblaka
10.Ulicama grada
11.Sunčan dan
12.Bambina
13.Dugo, toplo ljeto
14.Kiša
15.Mojoj ljubavi
16.Srce od leda
17.Divojka sa juga
18.Galeb
19.Oceani ljubavi
20.Nedir nad morem plavim
21.Điri, điri
22.Vlak
23.Ivona
24.Jagode i čokolada (sa Frajlama)
25.Ich Liebe Dich (Frajle)
26.Vino noći
27.Dotakni me usnama
28.Rijeka snova
29. Zar više nema nas
30.Volim je
31.Ela E
32.Ludo zaljubljen
33.Stojim na kantunu
BIS:
34. Rok galama
35.Ponoćna zvona

Foto: Jugoslav Nikolić

Pogledajte još