Vojvodina srušila Zvezdu i prošla u polufinale Kupa

Strelci za Vojvodinu bili su Andrija Kaluđerović u 10. minutu, Enver Alivodić u 58. i Petar Škuletić u 71. minutu, dok je jedini gol za Zvezdu postigao Dragan Mrđa u 73.

Ranije danas plasman u polufinale Kupa Srbije izborili su Jagodina, OFK Beograd i Spartak iz Subotice.

Vojvodina je povela kada je Kaluđerović posle asistencije Envera Alivodića predibrlao Gorana Gogića i Marka Petkovića, te dobrim udarcem sa 12 metara savladao Bobana Bajkovića.

Novosadska ekipa je nekoliko minuta kasnije mogla ubedljivije da povede, ali Migel Arauho izblokirao udarac Škuletića, koji je prethodno prošao golmana Zvezde.

Fudbaleri Zvezde su posle toga bili ofanzivniji i imali nekoliko prilika da dođu do izjednačenja, ali nisu mogli ozbiljnije da ugroze golmana novosadskog tima Srđana Žakulu.

Drugi gol za Vojvodinu postigao je Alivodić, kada je iskoristio gužvu u šesnaestercu Zvezde i sa 11 metara savladao Bajkovića.

Trocifrenu prednost "lalama" doneo je Skuletić, koji je iskoristio dodavanje Marka Poletanovića i lako savladao Bajkovića.

Jedini gol za Zvezdu postigao je Mrđa, koji je iskoristio dodavanje kapitena Nenada Milijaša i sa peterca savladao Žakulu.

Pred kraja meča Zvezda je imala dve prilike da smanji zaostatak, dok je Vojvodina imala jednu dobru šansu.

Mrđa je pogodio stativu, defanzivac Zvezde Jovan Krneta je neprecizno šutirao posle jedne odbijene lopte, dok je Vojvodina mogla do četvrtog fola, ali Škuletićev šut glavom sa gol linije izbio je Marko Petković.

Beta

Pogledajte još