Najmlađi diler: Osmak prodavao 29 paketića marihuane

Kod njega je, kako saznajemo, nađeno 29 kesica marihuane. Sagovornik „Blica” navodi da je marihuana bila precizno podeljena, upakovana u foliju i spremna za prodaju.

Maloletnik je uhapšen u Novom naselju, a pretpostavlja se da je u ovom delu grada trebalo da preproda robu. Ali, dečak nije priveden jer je mlađi od 14 godina i nije krivično odgovoran.

Upravo zbog ove manjkavosti u zakonu, krupni dileri angažuju decu da rade za njih i daju im male sume novca ili ih plaćaju marihuanom.

"Otkriveni maloletni diler je odranije poznat policiji po drugim prestupima. Prošle godine uhvaćen je kada je provalio u jednu kuću. I u školi u koju ide poznat je kao nasilnik", kaže izvor „Blica”.

Novosadski policajci na mestu gde su pronađeni opijati

Maloletnik ide u osmi razred Osnovne škole „Nikola Tesla”. Škola već duže vreme ima problema zbog njegovog ponašanja. Poslednji incident je imao sa vršnjakom, kojem je pretio.

"Ušao je na Fejsbuk profil školskog vršnjaka i ostavljao preteće poruke",
objašnjava sagovornik “Blica”, napominjući da je dečak koji je bio njegova meta i dalje veoma uplašen.

Igor Milićević, direktor OŠ “Nikola Tesla”, potvrdio je da je ovaj dečak njihov učenik.

"On ide u osmi razred i problematičan je. Naš tim za borbu protiv nasilja radi i s njim i s njegovom porodicom. Uključen je i Centar za socijalni rad. Više od toga ne mogu da kažem zarad zaštite deteta", dodaje Milićević.

U nekoliko akcija u Novom Sadu, zbog sumnje da je trgovao narkoticima, priveden je i A. M. (22) iz Novog Sada, protiv kojeg će biti podneta krivična prijava. Prijave će biti podnete protiv još dvojice Novosađana osumnjičenih za držanje opijata.

Izvor: Blic

Pogledajte još