Još jedna fabrika odlazi u stečaj: Fabrika vagona iz Kraljeva

Prema njegovim rečima, ta fabrika iz Kraljeva je u drugoj, brojnijoj grupi fabrika kojima preti stečaj.

"Ministru privrede Saši Raduloviću sam još jednom, po ko zna koji put, poslao pismo u kojem sam tražio da razmotri pitanje koje se odnosi na radnike Fabrike vagona. Oko 150 firmi će otići u stečaj, dok se za nekih 25 još uvek traži strateški partner. Prema mojim saznanjima, Fabrika vagona nije među fabrikama za koje se traži rešenje", izjavio je Jovanović.

On je dodao da bi Fabrika vagona trebalo da uradi fer procenu kapitala, jer se, prema njegovim rečima, dešavalo da u ministarstvo privrede stigne procena da je vrednost kapitala daleko veća od realne.

"To je stvar menadžmenta fabrike i Agencije za privatizaciju. Grad Kraljevo ne može da učini praktično ništa za Fabriku vagona", rekao je kraljevački gradonačelnik.

Radnici Fabrike vagona Kraljevo najavili su za danas protestnu šetnju od fabrike do zgrade Gradske uprave u Kraljevu, gde će početi sednica Skupštine grada, zbog teškog položaja zaposlenih. Sindikati optužuju menadžment fabrike da ne brine o radnicima, jer su se u poslednjih skoro šest meseci, od kada traje štrajk, samo jednom sastali sa radnicima.

Radnici traže da im se overe knjižice, isplate dugovanja i potpiše kolektivni ugovor. Štrajkački odbor Fabrike vagona iz Kraljeva već je najavio da će radikalizovati štrajk ukoliko hitno ne dobiju neku od 14 plata koje im se duguju.

Izvor: B92

Pogledajte još