Video koje bi trebalo pogledati: Evo šta mediji zaista rade ženama (VIDEO)

Džin Kilborn godinama se bori protiv nerealnih slika žena koje nas posmatraju sa raznih plakata, naslovnica časopisa i ekrana, a imaju izuzetno štetan uticaj na obične žene širom sveta. Ona upozorava na rastući problem izgladnjivanja koje vodi do anoreksije, ekstremnog koraka na koje se danas odlučuje sve veći postotak žena kako bi bar pokušale da dotignu svoje idole s filmskog platna i modnih pista.

Ipak, ono što gotovo sve zaboravljaju (zajedno s muškarcima koji od njih takav izgled očekuju) jeste činjenica da su gotovo svi modeli i manekenke na fotografijama kompjuterski ulepšane, fotošopirane i premazane slojevima šminke kako bi se ispravili "nedostaci" poput pora, bora, strija, ožiljaka i sličnih najnormalnijih pojava na ljudskom telu.

Kilborn dalje tvrdi kako poput na primer štampanog izdanja Sindi Kraford ne izgleda niko pa čak ni sama Sindy Kraford, a tu je njenu tezu podržala i sama manekenka.

Kako mediji menjaju ljudska očekivanja, potražnju, ukus i prioritete prema viđenju Džin Kilborn pogledajte u videu objavljenom prošle godine koji je nedavno dosegao viralan status, a neki ga nazivaju "jednim od najvažnijih videa koje treba pogledati".

Index.hr

Pogledajte još