Samsung rizikuje da opet naljuti korisnike

Prilkom prvog pokušaja apdejta za Galaxy S3 kod nekih korisnika je se baterija praznila neverovatnom brzinom, dok bi se kod nekih aparati jednostavano "zamrzli". Ažuriranje je trebalo da korisnicima omogući preuzimanje operativnog sistema Android 4.3, poznatog kao Jelly Bean.

Nakon što su korisnici počeli da prijavljuju probleme, kompanija je izdala kratko saopštenje u kome se izvinjava zbog neprijatnosti koje je ažuriranje proizvelo.

"Žao nam je zbog neprijatnosti koje su nastale ulsed naše akcije, ali će se ona nastaviti. Trenutno rešavamo probleme sa ažuriranjem Jelly Bean 4.3 operativnog sistema kod određenih korisnika. Plan nadogradnje će se razlikovati od operatera do operatera", saopštio je Samsung.

Međutim Samsung nije saopštio ko su odabrani korisnici kod kojih će se vršiti ažuriranje i da li će problem koji je nastao prilikom prvog pokušaja biti zauvek rešen.

Samsungovi korisnici u Engleskoj su izgleda najviše pogođeni ovim problemima koji su počeli prošlog meseca, a Samsung je bio primoran da privremeno obustavi servise za nadogradnju sistema nakon što je na društvenim mrežama krenula bujica pritužbi, pre svega na mnogo vremena koje je potrebno da se izvrši ažuriranje.

"Platili smo skupo ovaj telefon i ne zaslužujemo ovakav tretman", komentar je jednog korisnika na Fejsbuku

"Koliko dugo treba da čekamo da bismo dobili telefon koji radi? Prošlo je skoro dve sedmice, a plaćam mesečno 27 funti za telefon koji je otprilike koristan kao i običan čajnik", komentar je drugog nezadovoljnog korisnika.

Nepredviđeni problemi su ozbiljno iznervirali korisnike Samsungovih telefona, a entuzijasti i blogeri nagađaju da se sa nadogradnjom možda požurilo kako bi se obezbedla kompatibilnost sa pametnim satom Galaxy Gear koji je nedavno pušten u prodaju.

Izvor: B92

Pogledajte još