Marko Nikolić podneo ostavku na mesto trenera Vojvodine

"Bila mi je velika čast da budem na klupi jednog tako velikog kluba kakav je Vojvodina. Proveo sam u Novom Sadu šest lepih ali turbulentnih meseci i nosim samo najlepše utiske. Došao sam u klub u jako nezgodnom trenutku, nakon smrti predsednika Butorovića, ali smo po mom dubokom uverenju svi zajedno obavili dobar posao", rekao je Nikolić.

On je dodao da je razlog odlaska "privatne prirode"

"Mnogo energije je za ovih šest meseci potrošeno, kao da sam radio dve godine. Jedan od presudnih faktora mog odlaska iz Novog Sada je privatne prirode, koji nema veze sa fudbalom", rekao je on.

Nikolić je poželeo novosadskom klubu da osvoji Kup Srbije. Novosađani su se plasirali u polufinale, posle pobede protiv Crvene zvezde od 3:1.

"Vojvodina je sada stabilna, novi ljudi u upravi će sigurno učiniti sve da klub u godini kada slavi jubilej 100 godina od osnivanja, bude na višem nivou. Da je moglo da bude bolje-moglo je i ostaje mi kao 'kost u grlu' osećanje da smo mogli imati nekoliko bodova više. Ipak, plasirali smo se u polufinale Kupa i skoro sam siguran da će
Vojvodina na proleće doneti u Novi Sad toliko željeni trofej. To im želim svim srcem",
rekao je Nikolić.

Nikolić nije želeo da kaže da li će preuzeti neki drugi klub iz Super lige, pošto su mediji spekulisali da bi mogao da zameni Vuka Rašovića na klupi Partizana.

"Trenutno nisam trener nijednog kluba, a šta će biti, vreme će pokazati. Ne želim da potenciram ništa, jer je trenerski posao takav da nikada ne znate na koju stranu će vas odvesti. Nisu Partizan i Crvena zvezda jedini klubovi u Srbiji u kojima se može raditi, niti je isključena opcija da se otisnem u inostranstvo", rekao je on.

Jesenji deo Super lige Srbije završen je prošlog vikenda, a Vojvodina je zauzela peto mesto sa 24 boda, devet manje od vodećeg Partizana.

Pogledajte još