Đukanović danas sa Dačićem i Vučićem

Đukanović je u Beograd doputovao juče, a zvanični deo njegove posete počeo je danas tet-a-tet susretom sa predsednikom Vlade Srbije Ivicom Dačićem.

Đukanoviću je prethodno priređen svečani doček ispred Palate Srbija.

Dvojica premijera danas će potpisati i Sporazum o saradnji između Vlada Srbije i Crne Gore u kontekstu pristupanja EU, a potom će se obratiti novinarima.

Počast Đinđiću

Predsednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović položiće danas, tokom posetete Beogradu, venac na spomen ploču ubijenom premijeru Srbije Zoranu Đinđiću. Djukanović će venac položiti u dvorištu Vlade Srbije u Nemanjinoj 11 posle sastanka u Palati Srbija.

Crnogorski premijer sastaće se tokom danas i sa predsednikom Narodne skupštine Srbije Nebojšom Stefanovićem.
Predviđen je bio i susret sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, ali je on u medjuvremenu, otputovao u Južnu Afriku na komemorativni skup povodom smrti Nelsona Mandele.

S Đukanovićem u Beogradu borave ministri ekonomije i održivog razvoja i turizma, Vladimir Kavarić i Branimir Gvozdenović.

(old_image)

Đukanović je poslednji put bio u Beogradu na sahrani ubijenog srpskog premijera Zorana Đinđića.

Pre nego što je stigao u Beograd, crnogorski premijer je izjavio da dolazi sa pomešanim osećanjima.

"Ne mogu da zaboravim Zorana Đinđića i njegovu sahranu kao povod za jedan od mojih poslednjih boravaka tamo, niti da sakrijem zadovoljstvo što današnja vlast u Srbiji istrajava na njegovoj evropskoj viziji"
, napomenuo je Đukanović.

Blic

Foto: Milan Obradovic / Beta

Pogledajte još