Coolio u Beogradu

Please, don't mix frogs and grandmothers...

Znate onu anegdotu kad jedan naš političar u zvaničnom razgovoru sa gostima iz inostranstva kaže: "Please, don't mix frogs and grandmothers... " Ne znam zašto, ali ova žurka je asocirala na tu rečenicu...

Staviti Kulija (Coolio) i DJ-eve kao što su Kurtis Mantronik i Vili Vajt (Will White) da nastupaju iste večeri u teoriji izgleda kao eksperiment koji će možda doneti nešto dobro, ali u praksi se nije pokazao dobar rezultat.

Prvi nastupa DJ MKDSL koji je svoju muziku prilagodio glavnoj zvezdi večeri i puštao uglavnom strane hip hop hitove, ali i domaće (između ostalih i Marčela). Oko 23 sata nastupa Kurtis Mantronik. Ono što je ovaj DJ puštao bilo bi odlično za neku house/electro žurku, ali ne i kao uvod za Kulija. Zato niko ni ne reaguje, jer svi čekaju njega. Oko 1 sat posle ponoći DJ Kurtis i dalje pušta muziku. Međutim, ljudi, kojih nije bilo mnogo, skupljaju se napred, zvižde i traže kulija. Malo neprijatna situacija, a ko je kriv? Nije ni iritirana publika jer nisu došli da bi slušali house, a nije ni DJ, jer on ne pušta hip-hop. Ubrzo izlazi Kulio na scenu  i šou počinje.

Pored njega su još tri momka - dva repuju sa njim, a treći svira saksofon. Vidi se da su uigrani i harmonični u svakom pokretu, da iza sebe imaju mnogo nastupa, i da su odlični šoumajstori. Kad Kulio izlazi na scenu, skoro svako pali svoj mobilni, foto-aparat ili kameru, što je dokaz da je Kulio faca koju su došli ne samo da čuju, nego prvenstveno da vide. Svi koji su došli (a nije ih bilo mnogo) pomerili su se napred, uz binu, i igrali su u ritmu. Posle nastupa hip-hop zvezde većina odlazi kući, i hala ostaje prazna.

Expo centar u Novom Beogradu zaslužuje sve pohvale za binu, osvetljenje, ventilaciju, ozvučenje, i ono što se na prvi pogled ne čini mnogo bitnim, a svakako jeste - za toalete kojih ima u velikom broju, pa ne morate  da čekate na red. Zgrada je nova, a u saradnji sa Pleasures-om i odlično dekorisana.

Većina će vam uvek reći kako sluša sve što smatra kvalitetnim i da se ne ograničava na jedan muzički pravac. Pokazalo se međutim da reperi uopšte ne slušaju house, a oni koji slušaju house ne idu na hip-hop koncert. I to jeste bio hip-hop koncert, a ne događaj za klabere. Da, babe i žabe ne treba mešati.

Sve fotografije sa ovog događaja pogledajte u foto galeriji.

 Nada Veljković

 

Pogledajte još