Blic: Afere "Mobtel", "Trudbenik" i "koncesija za autoput" će proći bez hapšenja

Kad je reč o „Mobtelu”, policija je izvršila sve provere i dostavila izveštaj Tužilaštvu.

"Preko Interpola smo obavili pisanu korespondenciju s austrijskom policijom u vezi s ulogom Martina Šlafa i novčanih doznaka koje je primio nakon prodaje „Mobtela”", kaže sagovornik “Blica“ blizak istrazi. Međutim, austrijska vlast je srpsku policiju obavestila da je postupak protiv Šlafa u toj zemlji obustavljen, a našem tižilaštvu su dostavljeni izveštaji o tome.

"Pitanje je koliko će naše tužilaštvo imati osnova da ga krivično goni, pa se lako može dogoditi da slučaj ostane „bez osnova za gonjenje”", objašnjava naš sagovonik.

Isti izvor kaže da policija dosad ni posredno nije obavila razgovor sa Bogoljubom Karićem, a iako je njegov advokat obećao da će dostaviti dokumentaciju, to se nije dogodilo.

U slučaju koncesije, u toku je završno prikupljanje dokumentacije, a detaljne analize su pri kraju.

"Ugovor je raskinut, nema štete po državu, pa će se slučaj najverovatnije završiti izveštajem"
, kaže sagovornik „Blica”.

„Trudbenik gradnja” je prodat preduzeću „Montera” koje je bilo u vlasništvu Dragana Kopčalića, nekadašnjeg predsednika beogradskog odbora DS.

"Završene su provere, sedam ili osam zahteva je dostavljeno gradskoj policiji. Kasnije su svi oni objedinjeni i obrađuju se kao jedinstven slučaj. Međutim, firma je propala, ugašena, pa se ne zna šta će se s tim dešavati"
, objašnjava naš izvor.

Izvor: Blic

Pogledajte još