Kako da izgledate mršavije, čak i ako niste?

Osim odeće i dobro odabranih kombinacija, bitan je i stav, odnosno vaše držanje.
Nosite odeću koja vam odgovara

Ako želite da izgledate vitkije, važno je da nosite odeću koja vam odgovara. Čak i najmršavija žena može da izgleda punije ukoliko nosi preuske farmerke ili suknju. Odgovarajuća veličina odeće doprineće da izgledate mnogo privlačnije - preuska skoro pa nikome ne stoji dobro.
Izbegavajte horizontalne pruge

Zbog horizontalnih pruga izgledaćete deblje, pa ako već morate da ih nosite, onda neka to bude na gornjem delu tela - na taj način ćete istaći grudi.

Kaiš
Kada je u pitanju kaiš, veliki broj žena pravi grešku - kaiš se nosi samo, i izričito samo u najužem delu struka. Možda mislite da izgleda slatko ukoliko ga nosite na nekom drugom delu, ali ako to uradite učiniće vas zdepastima i loše proporcionalnim.

Široki kaiš
Sada kada znate gde ide kaiš, potrebno je znati i da, ukoliko želite da izgledate vitkije, široki kaiš je pravi izbor. Uži kaiš je, takođe, lep, ali ako se nosi na pravom mestu, ali širi kaiš privlači poglede i "sužava" struk.

Tamne boje
Crna boja "stanjuje", pa ako želite da izgledate vitkije, nosite crno ili druge tamnije boje. S druge strane, ako želite da pojačate neki deo tela, nosite belo. Dakle, crne pantalone i bela košulja idealna su kombinacija da izgledate vitkije u donjem delu tela i popunite gornji.

Nosite štikle
Nošenje štikli, u odnosu na obuću sa ravnim đonom, pomaže u izduživanju siluete. Upravo zbog toga je dobro da ih nosite ukoliko želite da izgledate vitkije, ako ne preko dana, onda prilikom večernjih izlazaka.

Ispravite se
Ono što vam definitivno pomaže da izgledate vitkije jeste uspravno stajanje. Takav način držanja tela pomaže vam da izgledate samouverenije. Drugo, ono vam pomaže i da "izdužite" svoju liniju i smanjuje srednji deo tela zbog kojeg, u pokušajima da ga sakrijete, često hodate kao da ste pogrbljeni. Takođe, bilo bi i više nego poželjno da se ispravite i kada sedite.

B92

Pogledajte još