Od 22. avgusta "Filmski susreti" u Nišu

Tradicionalni Festival glumačkih ostvarenja "Filmski susreti" biće održan na Letnjoj pozornici na Niškoj tvrđavi između 22. i 31. avgusta 

Direktor Kulturnog centra Niša i direktor tradicionalnog Festivala glumačkih ostvarenja "Filmski susreti" Srđan Savić izjavio je da su pristigle prijave za 14 filmova za jedinstvenu smotru glumačkih ostvarenja u Nišu koja će ove godine biti održana na Niškoj tvrđavi u periodu od 22. do 31. avgusta. 

Iz ovogodišnje produkcije domaće kinematografije na Festivalu neće biti prikazan jedino film "Obični ljudi" Vladimira Perišića, inače premijerno predstavljen na ovogodišnjem Kanskom festivalu i Festivalu "Cinema City". 

Takođe, Savić je dodao da se razmatra i mogućnost dodele posebnog priznanja stranom glumcu koji je u srpskom filmu ostvario zapaženu ulogu.

Predsednik Saveta 44. Festivala glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma "Filmski susreti Niš 2009", kako je pun naziv ove manifestacije, ove godine je prof. dr Igor Novaković, predsednik Gradske opštine Palilula. Članovi Saveta su na konstitutivnoj sednici u Nišu, za umetničkog direktora ovogodišnjeg Festivala imenovali glumicu Goricu Popović, dok su članovi Saveta glumci Jelica Sretenović, Miki Krstović i Tanja Bošković.

- Učinićemo da "Filmski susreti" ove godine u organizacionom pogledu budu na nivou tradicije vrhunske manifestacije u kulturi. Obezbedićemo kvalitetnu projekciju filmova i urediti prostor na Letnjoj pozornici u Tvrđavi, osmisliti prateće manifestacije. Grad Niš i ove godine biće centar promocije glumačkih ostvarenja u našem filmu, a niška filmska publika još jednom će pokazati da ceni prave vrednosti u kulturi - istako je novi predsednik Saveta Festivala, prof. Dr Igor Novaković.

Katarina Milovanović

Pogledajte još