Šminkanje: Neka pravila su tu da bi se kršila

Ova pravila u šminkanju slobodno možete da prekršite:

Mit: crvenokose ne bi trebalo da nose crveni karmin

Crveni karmin j dopušten svima. Crvenokose mogu da izgledaju fanstastično s crvenim usanam, posebno s narandžastim tonovima, nalik boji paradajza. Važno je da izbegavate plave podtonove i naravno biti umeren.

Mit: svetlucave senke su samo za tinejdžerke

Naprotiv,obične matirane senke mogu naglasiti upale oči koje žene imaju u zrelijim godinama. Svetlucave senke privlače svetlost, pa vas mogu učiniti naizgled svežijim, a dodatni bonus leži u tome da tako odvlačite pažnju s bora na licu. Zampamtite i da svetlucavo ne znači šljokičavo.

Mit: jarke boje karmina nisu za tanke usne

Važno je znati razliku između svetlih (dobrih) i tamnih (loših) tonova. Tamni tonovi, poput tamnocrvene i boje kupine, samo ističu činjenicu da se radi o tankim usnama, ali tonovi obogaćeni svetlucavim elementima stvaraju optičku iluziju punijih usana. Takođe, usne oblikujte olovkom, čime ćete vizuelno postići puniji izgled.

Mit: smokey eyes ne izgleda dobro na bledoj koži

Crne i sive nijanse ovde nemaju monopol: nijanse poput bronzane i ružičasto-zlatne odličan su izbor ako imate jako svetlu kožu.

Mit: pastelne boje ne izgledaju dobro na tamnijoj puti

Svaka od nas ponekad želi da se poigra sa pastelnim bojama. U tome nema ničeg lošeg, ali pastelne boje na tamnijoj koži treba znati nanositi. Poenta je u održavanju kontrasta. Recimo, ako želite da se poigrate ružičastom, bojom lavande, svetloplavom ili zelenom. Pre svega pripremite kapke tako što ćete na njih naneti puder koji će pružiti dobru bazu za koju se senka može "uhvatiti".

Mit: odlučite se- ili za smokey eyes ili naglašene usne

Ključ je u kontrastu. Na primer, ako imate svetlucavi smookey eyes, neka karmin bude matiran ili obrnuto. Ostatak lica mora biti minimalno definisan, s pažljivo počupanim obrvama i lagano naglašenim jagodicama. Držite se srodnih nijansi.

Izvor: B92

Pogledajte još