Murinjo planira da ostane 12 godina u Čelsiju

Murinjo se u junu vratio u Čelsi, sa kojim je 2005. i 2006. Godine osvojio Premijer ligu, a prethodno je radio u Interu i Real Madridu.

"Nadam se da ćemo, kada mi za četiri godine istekne ugovor, analizirati situaciju i da ćemo klub i ja biti zadovoljni postignutim i nastaviti saradnju, ili ćemo biti zadovoljni što prekidamo saradnju. Ali, mislim da ću ostati u Čelsiju 12 godina"
, rekao je Murinjo, preneli su britanski mediji.

"Sledećeg meseca punim 51 godinu. Radiću 12 godina, a onda ću sa reprezentacijom da odem na Svetsko prvenstvo. Voleo bih da to bude selekcija Portugala. Drugi izbor mi je Engleska", dodao je portugalski trener.

Tokom karijere Morinjo nikada nije radio četiri sezone u jednom klubu. On je napustio Porto posle osvajanja Lige šampiona 2004. godine, odakle je prešao u Čelsi, a sa Stamford Bridža otišao je u septembru 2007. godine, na početku četvrte sezone u klubu, zbog sukoba sa vlasnikom Romanom Abramovičem.

On je nakon toga preuzeo Inter, 2008. godine, sa kojim je osvojio pet trofeja, a zatim je, dve godine kasnije, prešao u Real Madrid i prekinuo dominaciju Barselone u španskom prvenstvu. Santjago Bernabedu napustio je u maju.

Mediji su spekulisali da će Murinjo na klupi Mančester junajteda zameniti Aleksa Fergusona, koji je u maju, posle 26 godina, otišao sa Old Traforda, ali je Portugalac želeo da se vrati u Čelsi, kome je 2005. godine, posle 50 godina, vratio šampionsku titulu.

"Mnogo ekipa mi je nuđeno i mogao sam odmah da napravim dobre rezultate. Radio sam u Real Madridu, ali otišao sam jer sam tako hteo, a ne zato što su oni to želeli. Imao sam ponude iz drugih zemalja gde bi bilo lakše raditi", rekao je on.

Murinjo je rekao da je u junu sa Čelsijem potpisao svoj "najgori ugovor u poslednjih šest godina".

"Da sam mislio na finansije ne bih došao u Čelsi, gde primam manju platu nego u Realu, sa kojim sam imao još tri godine ugovora. Nisam došao u Čelsi jer je lak posao, ili što sam imao ekipu koja može da napadne titulu, ili što sam dobio najbolji ugovor u životu. Potpisao sam najgori ugovor u poslednjih šest godina. Ovde sam zato
što volim klub i zato što je u Čelsiju drugačiji projekat",
dodao je Murinjo.

Posle 17 kola Čelsi zauzima peto mesto na tabeli Premijer lige sa 33 boda, tri boda manje i utakmicom manje od prvoplasiranog Liverpula. "Plavci" bi mogli da se izjednače sa Liverpulom na prvom mestu, ako večeras pobede Arsenal.

Beta

Pogledajte još