SNS nezadovoljan partnerima, mogući izbori u Novom Sadu

- Ukoliko SNS ne bude u mogućnosti da sprovodi odgovornu politiku, tačnije, ukoliko ne bude imala dovoljan broj partnera koji će je pratiti na tom putu, SNS više neće biti deo ovakve većine u Skupštini grada. Da li će se formirati nova skupštinska većina ili će se ići na prevremene izbore, ostaje da se vidi - navodi se u saopštenju.

Ta stranka je saopštila da se zalaže za praćenje državne politike, čiji je glavni nosilac predsednik "naprednjaka" Aleksandar Vučić, što podrazumeva promenu sistema vrednosti i odnosa prema radu svih koji se bave politikom i koji su uključeni u izvršnu vlast.

SNS je preuzeo vlast u Novom Sadu u septembru prošle godine, a pre toga, nakon lokalnih izbora u maju 2012, vladajuću koaliciju predvodila je Demokratska stranka.

SNS je u Novom Sadu u koaliciji sa Socijalističkom partijom Srbije i njenim partnerima, zatim sa Demokratskom strankom Srbije (DS S), Srpskim pokretom obnove, Romskom demokratskom strankom i Trećom Srbijom.

Predstavnici SNS-a i DS S-a su nakon lokalnih izbora u maju 2012. godine optuživali Romsku demokratsku stranku da je kupovala glasove na izborima i tako prešla cenzus. Stranka Treća Srbija u lokalni parlament je ušla na listi pokreta Dveri, iz kojeg su isključeni nakon lokalnih izbora, da bi potom oformili Treću Srbiju.

Srpski pokret obnove nastupao je na izborima na listi Lige socijaldemokrata Vojvodine, koja je danas u opoziciji.

Izvor: 24sata

Pogledajte još