Četiri stvari u kojima biste još danas mogli da se usavršite

Kako da hodate na štiklama
- Angažujte mišiće nogu, ovo će vam dati neku vrstu oslonca i kontrole. Gazite prvo petom, odnosno štiklom pa se tek onda spuštajte na prste, to će preneti pritisak na celu nogu. Opustite kukove i kolena da biste izgledali opušteno i graciozno - kaže Viktor Ču, instruktor časova “Kako hodati na visokim potpeticama”

Kako da masirate
- Ključ dobre masaže je da budete stpljivi i uporni u pokretima koje ponavljate, kao i da se trudite da pritisak bude iste jačine - kaže Patrisia Ko, maser

Kako da otvorite šampanjac
- Obratite pažnju da se šampanjac hladi minimum dva sata pre nego što odlučite da ga otvorite, jer će se topao šapanjac penušati i prosipati. Držite čvrsto čep i okrenite flašu. Sa svakim okretom, nežno vadite čep dok ne čujete kako je vazduh izašao iz boce - kaže Beki Sju Epstejn, autor knjige “Šampanjac: Globalna istorija”

Kako okrenuti palačinku
U tiganju zagrejte dovoljno maslaca kao se palačinke ne bi lepile i kako bi se slobodno kretale. Kada se sloj mehurića stvori na vrhu palačinke, podignite tiganj i lagano ga protresite. Kada se krajevi odvoje od tiganja, okrenite palačinku sa špatulom - pomaže nam Širli O Korihel autorka knjige “Kuvajmo pametno"

(old_image)

Izvor: 24sata

Pogledajte još