Đorđević: Želim da ponovo postanemo košarkaška sila!

On je na tom mestu zamenio Dušana Ivkovića koji je napustio funkciju posle Evropskog prvenstva u Sloveniji i osvajanja sedmog mesta.

Đorđević će na klupi Srbije biti dve i po godine, do Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, rečeno je na konferenciji za novinare u Košarkaškom savezu Srbije.

"Poštujem sve rezultatske ciljeve koje je Savez postavio, ali moj mali, lični cilj je da pobedimo Španiju. To je selekcija koja je dominirala svetskom košarkom prethodnih goidna i zna se šta to znači", kazao je Đorđević.

On je kazao da je preuzimanje reprezentacije Srbije za njega velika čast.

"Ovo je za mene velika čast, ali uz čast ide i velika odgovornost. Svestan sam težine zadatka... Moja energija i entuzijazam su nemerljivi. Ja želim da ih prenesem na igrače koji su najveći 'krivci' za uspehe", rekao je Đorđević.

"Više nismo košarkaška velesila, ali nam se ne oduzima za to pravo da probamo da to postanemo", rekao je Đorđević.

"Jedan od mojih ciljeva će biti da pratim igrače u toku sezone, razgovaram s njihovim trenerima. Spreman sam da svoj lik i delo stavim u službu seniorske košarkaške repezentacije", dodao je on.

Prethodni selektor imao je problema sa sastavljanjem tima zbog otkaza igrača, a Đorđević je, na pitanje kako će se on sa tim boriti, odgovorio: "Ja sam bio u vojsci i puškom ću ih sprečiti. Šalim se, naravno".

"Tim problemom ćemo se baviti angažovanjem svih nas u Savezu i odnosom prema igračima ako im je bio problem to što nisu bili maženi i paženi. Planiram da putujem i obilazim igrače i da im se tako ne da 'eksjuz' (izgovor) za otkazivanje", rekao je Đorđević.

Najavio je formiranje Stručnog saveta koji bi trebalo da čine Dušan Ivković, Božidar Maljković, Želimir Obradović, Svetislav Pešić i Ranko Žeravica.

Novi selektor je dodao da će prva stvar koju će uraditi biti da razgovara sa tim i drugim trenerima i posluša njihove savete.

Đorđević je naveo da se još ne zna sastav stručnog štaba, da se s mnogima pregovaralo i da će sve biti obelodanjeno kad tim bude kompletiran.

Potpredesdnik Saveza zadužen za nacionalne selekcije, Dejan Bodiroga kazao je da je ovo novi početak.

"Hvala Ivkoviću i igračima što smo izborili SP i EP. Ovo je novi početak i izuzetno je važno da napravimo dobru atmosferu i ambijent i vratimo košarku gde joj je mesto", rekao je Bodiroga.

Đorđević je igrao za Partizan, Armani, Fortitudo, Portland, Barselonu, Real Madrid i Skavolini. S reprezentacijom je osvojio tri zlatne i bronzanu medalju na Evropskim prvenstvima, zlato na Svetskom prvenstvu i srebrnu olimpijsku medalju.

Beta

Pogledajte još